Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ назвала призвища осіб, які вчинили акт вандалізму на Говерлі

Кримінал 6040 переглядів

Опубліковано - 20.10.2007 23:55 | Всі новини | Версія для друку

Імітація спилювання деталей конструкції пам'ятного знаку у вигляді малого Герба України.
Імітація спилювання деталей конструкції пам'ятного знаку у вигляді малого Герба України.
Відповідно до інформації СБУ, акт наруги над державними символами України здійснили три особи. Всі вони мешкають у Москві і належать до забороненої в Україні російської організації “Євроазійської спілки молоді”.

Про це сьогодні повідомила Служба безпеки України.

Згідно із встановленими фактами на 10 ранку 20 жовтня 2007 року, в результаті вжитих Службою безпеки комплексу передбачених законодавством України пошукових заходів, встановлені особи, що скоїли акт наруги над символами держави. Це троє молодиків – члени забороненої Українським Судом організації «Євразійська спілка молоді».

Савін Леонід Володимирович, 1974 р.н., уродженець м.Сум, громадянин України. З березня цього року постійно проживає на території РФ у Москві, є одним з провідних активістів структури, відповідальним за функціонування веб-сайту ЄСМ.

Бовдунов Олександр, 1986 р.н., громадянин Російської Федерації.

Мантров Валерій, 1988 р.н., громадянин Російської Федерації.

СБУ отримано матеріали, які свідчать, що цей ганебний вчинок координували з території Російської Федерації керівники ЄСМ Павло Заріфулін та Олександр Дугін, яким Службою безпеки в червні 2006 року, відповідно до вимог статті 25 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» було заборонено в’їзд в нашу державу терміном на 5 років.

Встановлено, що зловмисники 12 жовтня ц.р. прибули в Україну спочатку до Сум та Києва. У подальшому переїхали до підніжжя гори Говерла та здійснили сходження на неї.

Після підйому на вершину гори вказані особи за допомогою принесених із собою інструментів імітували спилювання деталей конструкції у вигляді малого Герба України та нанесли фарбою на пам’ятний знак Конституції України емблему ЄСМ. Прапора України на той час на флагштоку не було.

Після цього зловмисники зняли свої дії на камеру мобільного телефону і, зробивши на неї ряд фотознімків, спустилися з гори та потягом залишили територію України.

Увечері 17 жовтня ц.р. Л.Савін змонтував знімки, додавши зображення розбитих гранітних плит, пошкоджених металевих частин тощо, і 18 жовтня ц.р. розмістив їх на веб-сайті ЄСМ разом з відеороликом, на якому імітується перепилювання тризубу (насправді ця деталь флагштоку знімається).

Наявні у розпорядженні СБ України матеріали свідчать про те, що вищевказані протиправні дії були сплановані заздалегідь на території Російської Федерації.

Крім цього встановлено, що фотографії, на яких зображено спилювання тризубу, розбивання плити та пошкодження інших знаків є сфабрикованими, про що свідчать висновки оперативно-слідчої групи.

На даний час державні символи та пам’ятний знак Конституції України розташовані на горі Говерла перебувають в первинному стані.

20 жовтня 2007 року Службою безпеки направлені до Генеральної прокуратури України зібрані матеріали перевірки для прийняття рішення відповідно до чинного законодавства.

По суті викритих СБУ злочинних дій іноземців також поінформовано МЗС України.

Між тим, в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко виступаючи на прес-брифінгу значив, що вказана організація не є активною в Україні, а з двома її прихильниками, які мешкають у Харкові, і трьома, які мешкають в Криму, співробітники СБУ проводять профілактичну роботу, спрямовану на упередження в подальшому можливих протиправних дій.

Крім того, як зазначив Наливайченко, СБУ перевіряє «дуже серйозну інформацію про причетність екстремістів ЕСМ до підпалу будинку рабина в Ужгороді та вчиненні актів вандалізму на українських кладовищах». При цьому він ще раз зауважив, що «з’явилась дуже важлива інформація», яка може допомогти МВС вийти на тих осіб, які скоїли ці злочини.

Відповідаючи на одне із питань журналістів, Наливайченко наголосив, що «на наш погляд, зібрані матеріали свідчать про достатність можливості кримінального переслідування «осіб, що вчинили наругу над українською символікою», а також вирішення питання щодо їх передачі в подальшому українським правоохоронцям.

Також Наливайченко висловив впевненість, що російська сторона відповідним чином відреагує на інформацію, надану українською стороною і допоможе українським правоохоронцям.

Замість післямови. Те, що СБУ оперативно встановила і подробиці зазначеної події, і особи зловмисників - свідчить про те, що ця інституція цілком здатна виконувати свої функції і достатньо ефективно. Проте, не можуть не збентежити декілька обставин, які не можна не помітити у зв'язку із цією брудною провокацією.

Те, що відслідкували і осіб і маршрути пересування російських вандалів - досить непогано, однак, чому, попри наявні ознаки злочину ніхто навіть і не намагався їх затримати та притягнути до відповідальності?

Чому зазначені молодики взагалі, без будь-яких перепон, покинули територію України? Невже задля того, щоб хтось переконався, що кіцевою метою їхнього вояжу в Україну була брудна провокація?

Довіряючи в цілому інформації СБУ про популярність ЄСМ в Україні, між тим, ми висловлюємо певні сумніви щодо кількості симпатиків цієї українофобської організації, особливо у АР Крим, Донеччині, Луганщині та Одещині. Нам також не зовсім зрозуміло, чому та ж сама СБУ не вживає заходів оперативного впливу, аби виявити і перетнути джерела фінансування їхніх акцій в Україні. Адже, і це абсолютно очевидно, ЄСМ платить своїм майданарбайтерам гроші, які не є легальними в Україні і не дотримуючись процедури виплат винагородження за працю, передбачених чинним законодавством України, за що має наступати кримінальне покарання.

Врешті, абсолютно очевидно, що зазначений акт вандалізму, а також його інтерпритація як ресурсом ЄСМ, так і певними українськими політиками, співпали і у часі, і за змістом, що свідчить про певний зв'язок між ними та можливу наявність єдиного координуючого центру, розташованого за межами України. Відтак, виникає питання, чи мають законне право зазначені особи, громадяни України: а). обіймати посади, які пов'язані із доступом до державної таємниці? б). відверто спрямовувати свою діяльність на користь іноземної держави, водночас, обіймаючи високі державні посади в Україні чи мати представницький мандат у вищих органах влади, зокрема у Верховній Раді України?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.