Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Гримаси прихватизації. Власники сперечаються - громадяни замерзають

Добробут 6778 переглядів

Опубліковано - 26.10.2007 18:18 | Всі новини | Версія для друку

Гримаси прихватизації. Власники сперечаються - громадяни замерзають
Гримаси прихватизації. Власники сперечаються - громадяни замерзають
У Білій Церкві Київської області оголошено надзвичайний стан у зв'язку з відсутністю теплозабезпечення в найбільшому житловому масиві, де проживає близько 40 тисяч людей, працюють 10 дитячих садочків і п’ять шкіл.

Про це повідомив заступник міського голови Білої Церкви Василь Савчук.

«Опалювання масиву Леваневського забезпечує ТЕЦ, яка є приватною структурою. І тут є проблеми, оскільки ДК «Газ України» хоче укладати договори про поставки газу напряму з ТЕЦ, вважаючи непрозорою існуючу систему укладення договорів з комунальним підприємством «Білоцерківтепломережа», яке у свою чергу постачає ліміт газу на ТЕЦ», - сказав Савчук.

За його словами, решта 70% житлового фонду міста вже підключено до теплозабезпечення. «Ми провели надзвичайне засідання міської ради у зв`язку з цією ситуацією, запрошували на засідання прокурора міста, вимагали від керівництва ТЕЦ виконати свої зобов`язання, але вони не реагують», – додав заступник міського голови.

Савчук також повідомив, що місцева влада звернулася до Генеральної прокуратури України. «Закон про теплозабезпечення передбачає, що природні монополії, незалежно від форм власності, повинні виконувати свої зобов`язання з надання послуг населенню. Тому зараз потрібно підключати правоохоронні органи. Ми вже звернулися до Генеральної прокуратури України з проханням підключитися до з`ясування причин зриву опалювального сезону», – зазначив він.

Від “Аратти”: ми вже звикли, що підготовкою до зими, в нашій державі, як у рафінованому совку, переймається найвище державне чиновництво. Кожного року, восени, із Печерських пагорбів лунають гучні рапорти урядовців, про те, що українці почватимуться взимку тепліше, ніж у Африці. Ну, і зрозміло, ті ж урядовці звітують про мільйони гривень, які вони на тій справі “засвоїли”.

Проте, українські громадяни щороку, як тільки знижується температура довколишнього середовища, наочно переконуються, що мільйонні кошти у них просто вкрадено, а температура радіаторів опалення, за яке, до речі, ті ж самі українці платять не дешево, щоразу - більше нагадує “ноги покійника”.

А то й геть зовсім, доводиться, щоб зігрітися, залізати у холодильник.

Між тим, за дивним збігом обставин, власники прихватизованих об'єктів життєзабезпечення громадян стають багатіше й багатіше, при тому як заклинання, повторюючи кожного разу, що працюють собі у збиток.

А може щось потрібно змінити у цій державі, щоб урядовці не сували писка та брудних рученят у суспільне, а суспільне - належало суспільству. Тобто, викинути під три чорти отих паразитів, яких Кучма називав “ефективними власниками”. Може тоді і будинки не будуть злітати у повітря, і опалення запрацює, і тарифи зменшаться?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.