Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тривога! Знищення останньої книгарні на Хрещатику

За право людини Регіон: м.Київ 7849 переглядів

Опубліковано - 7.11.2007 18:59 | Всі новини | Версія для друку

Тривога! Знищення останньої книгарні на Хрещатику
Тривога! Знищення останньої книгарні на Хрещатику
3 листопада 2007 року Київська мерія офіційно повідомила колектив книгарні «Знання» (вул. Хрещатик, 44 А) про розрив орендних стосунків і виставила вимогу до 10 листопада звільнити приміщення від книжок та обладнання.

Звернення Президента Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів

Закликаю вас усіх, тих, хто ще вважає себе українцем, представником українського книжкового братерства, прийти і захистити книгарню. Ми мусимо колись почати відстоювати не тільки «своє», а й «наше спільне» .

Сьогодні прийшли до книгарні «Знання», а завтра прийдуть до нас і в наші домівки і скажуть, що це теж їхнє.

Я по радіо звернувся до українців, до киян із закликом про допомогу, і люди вже відгукнулися.

Ми маємо намір ввести постійне чергування громадськості, а також організувати тривожний загін, який повинен зібратися упродовж 15 хвилин і перекрити рейдерам доступ до магазину або їхній вихід, якщо вони туди увійшли.

Нам потрібна будь-яка ваша допомога — від підключення ЗМІ до висвітлення проблеми, друку листівок, коштів на організацію чергувань до фізичної присутності в магазині й чергуванні .

Сьогодні питання стоїть таким чином: або ми їх, або вони нас .

Відступати нема куди. Остання книгарня на Хрещатику, осередок української культури, під загрозою знищення.

Наша мета — зупинити виселення видавництв, книгарень, бібліотек, закладів культури й мистецтва через спонукання Президента України і Кабінету Міністрів до прийняття відповідних рішень, які б наклали мораторій на цей процес, а також ініціювати прийняття поправок до закону, яким було б встановлено, що в будь-якому разі правонаступником книгарні мусить бути лише книгарня, галереї — галерея, бібліотеки — бібліотека…

Зараз у книгарні знаходяться представники громадської організації «Опора», які приєдналися до акції. Вони з наручниками, щоб у разі нападу на книгарю миттєво прикуватися до дверей чи системи опалення.

Олександр Афонін,
Президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів


Тел. 8 (067) 446 54 36.

Близько 70 діячів культури протестують біля книгарні “Знання” проти її виселення
Частина музикантів і поетів перебувають усередині магазину, де читають свої вірші й виконують пісні, а частина їх стоїть на вулиці під магазином, куди винесена колонка, щоб кияни, що проходять по Хрещатику знали про те, що відбувається, повідомляє сайт “Моє Місто”.

На дверях "Знання" висить лист "Київжитлоексплуатації" до керівництва магазину, у якому йдеться про те, що приміщення має бути звільнене до 10 листопада.

Директор магазину Світлана Вархолова повідомила, що трудовий колектив вже декілька років намагається приватизувати приміщення, щоб зберегти в ньому книгарню. Однак, за її словами міська влада перешкоджає приватизації.

Президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін закликав киян зібрати 1 тис. підписів проти виселення магазину "Знання", щоб запропонувати Київраді зберегти приміщення за книгарнею.

Серед діячів культури, які перебувають у магазині - поети Юрій Покальчук, Андрій Кокотюха, Олександр Лірник, Сергій Пантюк і інші.

Координатор від громадської організації «Опора» у книгарні «Знання» — Назар Матківський,
тел. 8 (063) 628 68 38.

Тел. книгарні: (044) 279 10 45.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.