Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Польові командири Майдану не допустять ніякої ширки

Політика 4285 переглядів

Опубліковано - 22.11.2007 13:19 | Всі новини | Версія для друку

Польові командири Майдану не допустять ніякої ширки
Польові командири Майдану не допустять ніякої ширки
Польові командири Майдану - Юрій Луценко, Тарас Стецьків, Микола Томенко та Володимир Філенко наголошують, що зроблять все для формування демократичної коаліції.

Відповідний маніфест сьогодні на прес-конференції зачитав Філенко.

На переконання польових командирів, сьогодні, у третю річницю Майдану, у переддень формування нової влади, політики діляться на тих, хто сповідує відповідальність перед людьми, і тих, хто “звично плете кабінетні інтриги та зради, розглядаючи народ як одноразовий електорат”.

“Нашу позицію визначив Майдан. Ми будемо робити все, аби політики якнайскоріше виконали волю народу і - подобається їм це чи ні - сформували демократичну коаліцію задля проведення швидких й ефективних реформ, задля реалізації європейського вибору України. Тобто, робити те, за що втретє після 2004 року проголосувала більшість українців і що наші політичні сили обіцяли виборцям”, - наголосив Філенко.

Польові командири переконані, що тих, хто спробує «підправити» демократичний вибір народу, чекає доля їхніх попередників, оскільки суспільство не буде заручником приватних інтересів окремих, навіть дуже впливових осіб.

“Безумовно, у країні має існувати сильна опозиція. Опозиція – це не еміграція, це демократичний елемент контролю за владою. Намагання штучно об`єднати полярні політичні сили, прикриваючись гаслами національної єдності, є не що інше, як змова присутніх у парламенті політичних еліт проти власного народу. Мета цієї змови – продовження безконтрольного і безкарного перерозподілу національного багатства між собою. Майже рівний електоральний поділ суспільства дехто розглядає як розкол країни. Ми ж вважаємо це ключовим запобіжником проти порушень демократії і узурпації влади. Головне, щоб метою і влади, і опозиції було зміцнення держави і покращення життя людей”, - підкреслюється в маніфесті.

Автори документу переконані, що Майдан не вирішив усіх проблем країни, але Майдан став переломним моментом новітньої історії українського народу.

У документі наголошується, що в листопаді 2004 року мільйонам людей вдалось захистити свободу – священне право людей обирати собі владу.

Філенко додав, що Майдан усім дав надію, що Україна швидко увійде у коло провідних країн світу, але вже скоро завищені сподівання принесли великі розчарування, суспільство не отримало всього того, що хотіло.

“Країна отримала свободу і демократію, але не отримала ні справедливості, ні процвітаючої економіки. Майдан виявився необхідною, але ще не достатньою умовою досягнення добробуту людей”, - зауважив він.

Водночас, автори маніфесту вважають, що песимізм у суспільстві виник не через низький рівень життя, а головним чином, через невідповідність гасел Майдану і дій окремих політиків Майдану.

Водночас, вони переконані, що Майдан був перемогою, оскільки народ виявився послідовним, він ще раз підтвердив свій демократичний вибір.

“Тому, якщо б сьогодні нас запитали: чи вийшли б ми у 2004-му на Майдан, якби знали про все, що сталося після цього, ми відповідаємо: однозначно б вийшли і закликали людей зробити те саме. Прийде час, Україна матиме ще багато перемог і поразок. Але саме Майдан залишиться для вільних людей відліком нової вільної країни, де все залежить тільки від її громадян”, - переконані польові командири.
“На нас лежить відповідальність за те, аби захистити почуття і вимоги мільйонів людей, які перемогли три роки тому і які перемогли знову, на позачергових парламентських виборах». - сказав лідер Блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” Юрій Луценко.

«Ми зобов’язані від їхнього імені захищати ті ідеали, за які ми спільно боролися, - переконаний лідер Блоку. - Сьогодні тут зібралися представники двох політичних сил – Блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” і БЮТ тобто ті, хто сформує більшість у новому парламенті”.

Луценко зауважив, що “після Майдану ми ніколи не святкували цей день окремо. І сьогодні те, що ми демонструємо наше спільне кредо, спільну віру в Майдан, має стати позитивним сигналом для суспільства”.

“У країні має бути сформована демократична коаліція – відповідальна влада, яка нарешті реалізує те, що обіцяла на Майдані в 2004 році і кожний рік після цього”, - наголосив Юрій Луценко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.