Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко натякнула, що за провали в енергетиці Януковичу доведеться відповісти

Політика 4035 переглядів

Опубліковано - 5.12.2007 14:45 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко натякнула, що за провали в енергетиці Януковичу доведеться відповісти
Тимошенко натякнула, що за провали в енергетиці Януковичу доведеться відповісти
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко через прес-службу підвела підсумок енергетичній політиці уряду більшовиків. І відповіла на питання: кому потрібна “РосУкрЕнерго”?

Ми подаємо її думку без мін та коментарів:

Юлія Тимошенко про енергетичну політику Януковича

- Встановлення ціни на російський газ для України 179,5 доларів за тисячу кубічних метрів засвідчує повний і безумовний провал як енергетичної політики Уряду Януковича зокрема, так і всієї політики цього Уряду загалом. Бездарно почали – безславно закінчили – оце все, що можна сказати про діяльність Кабінету міністрів впродовж півтора року його існування.

Ми пригадуємо, як Янукович та його партія йшли на вибори під гаслами дешевого газу з Росії, а в результаті ми отримали одну з найвищих цін у Східній Європі.

Це при тому, що Росія спочатку погоджувалася на ціну 160 доларів за тисячу кубів. Але, як бачимо, ділки з Уряду Януковича після „тяжких та виснажливих переговорів” все ж змогли переконати менеджмент „Газпрому” накинути нам ще двадцять доларів. Очевидно, що ці двадцять доларів осядуть в бездонних кишенях керівників компанії „РосУкрЕнерго”. Тут варто нагадати, що голова ради директорів російського „Газпрому” Дмитро Медведєв ще на початку жовтня цього року висловив готовність усунути „Росукренерго” з відносин між Україною та Російською Федерацією. Тобто Росії „РосУкрЕнерго ” не потрібне. Однак воно дуже потрібне Януковичу та його міністрам.

Провалити і втратити те, що в принципі провалити і втратити неймовірно складно – це ще одна „стратагема” цього Кабінету міністрів.

Натомість ціна транзиту російського газу територією України фактично не зросла. У той час як Європа бере за транзит у кілька разів більше, Україна отримує якісь нікчемні копійки. Ціна на газ за останні два роки виросла втричі, а ціна за транзит всього на шість відсотків. Як можна назвати таку політику? Газосховища України віддані на поталу тому ж таки „Росукренерго” за ціною, що у 25 разів менша за реальну. Як назвати таке? – Це повномасштабна корупція, що загрожує основам енергетичної безпеки України.

Оцінюючи енергетичну політику уряду Януковича, я можу сказати, що ця політика цілком відповідає інтересам прем’єра та його окремих міністрів, але не має жодного відношення до національних інтересів України.

Команда Януковича розуміє, що йде з влади. Можливо, назавжди. Тому єдиний принцип, який вони сповідують в останні дні - „На прощання взяти все що можливо”. Мені прикро, що ці люди називали себе „Урядом України”.

Я вважаю, що відразу після формування нового професійного демократичного Уряду у нас є шанс розпочати нову конструктивну розмову з російськими колегами, яка виключить присутність посередників в енергетичних відносинах між Україною та Росією.

За повний провал енергетичної політики і сприяння корупції в енергетиці, цій команді, яка сьогодні ще називається „в.о.Уряду”, доведеться відповідати.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.