Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Система для голосування “Рада” працює ненадійно. Проте, причина збоїв поки не встановлена

Скандал 5630 переглядів

Опубліковано - 17.12.2007 17:20 | Всі новини | Версія для друку

Система для голосування “Рада” працює ненадійно. Проте, причина збоїв поки не встановлена
Система для голосування “Рада” працює ненадійно. Проте, причина збоїв поки не встановлена
Десять нардепів - представників лічильної комісії на чолі із її керівником і у присутності Яценюка, а також працівників апарату ВР у п’ятницю, по закінченню засідання, здійснили перевірку робочих місць народних депутатів.

Про це повідомив член лічильної комісії, народний депутат від фракції НУНС Юрій Гримчак.

«Тестування робочих місць народних депутатів здійснювалася по секторам, в результаті чого було перевірено біля 80% робочих місць. По закінченню перевірки всі присутні при перевірці, дійшли до висновку, що не можемо сьогодні однозначно стверджувати, яким чином відбуваються збої в системі - чи це є людський фактор, чи це є неполадка в самій системі», - зазначив Гримчак.

За його словами, розробники системи «Рада» наполягають на тому, що збої в системі «Рада» неможливі. З цим можливо погодитися. Однак, в ході даної перевірки, в системі «Рада» були помічені наступні неполадки: в сектор «Нашої України», де була перша перевірка з 36-ти карток - одна не спрацювала.

«В секторі, де знаходяться місця «Самооборони» та БЮТ так само - не спрацювала одна картка, однак, з другого разу – збою не було. Далі, під час перевірки, в секторі Партії регіонів, тому числі, на місці народного депутата Дмитра Притики також не спрацювала картка. При тому, що на цьому місці, після задимлення був змінений пульт на новий. А представники розробників сказали, що подібний випадок - лише другий за всі 15 років роботи системи. В цьому ж секторі, в іншому місці при натисканні не спрацював пульт. Це трапилось через те, що «запала» кнопка. Цей випадок, представниками від розробників, був розтлумачений, як випадок, що трапився перший раз за 15 років», - розповів Юрій Гримчак.

Також при одночасному натисканні в секторі БЮТ поруч двох кнопок, спрацювала лише одна. В тому числі не спрацювала та картка, де сидів депутат Данькович, картка якого не спрацювала під час голосування за прем’єр-міністра.

«Тому, при підведені підсумків, ми не змогли констатувати, що це був тільки людський фактор. Хоча видається досить підозрілим те, що майже в кожному секторі, окрім того, де сидять комуністи, одна картка з першого разу не спрацьовувала. В такому разі, щоб виключити всі підозри можливості втручання навіть людського фактору, наступне голосування відбудеться способом підняття рук», - підсумував депутат.

Перехід на голосування підняттям рук - це спосіб виключення, і недосконалості системи, і людського фактору, переконаний Гримчак.

«Перехід на голосування підняттям рук - це спосіб виключення, і недосконалості системи «Рада», і людського фактору. Тим самим буде виключене і питання легітимності обрання прем’єр-міністра та уряду», - зазначив Гримчак.

На думку Юрія Гримчака, голосування по кадровим питанням повинне відбуватися не системою «Рада», а поіменним.

«Мається на увазі, голосування двома іншими способами, передбаченими регламентом – способом підняття рук, чи іменними бюлетнями. Тим самим остаточно можна виключити можливість втручання людського фактору, так як в даному випадку вирішується не тільки доля окремих людей, але й усієї країни», - відзначив він.

Як повідомлялося раніше, в п’ятницю, 14 грудня, депутати ВР проголосували за зміну способу голосування. Зокрема, у вівторок, 18 грудня, за кандидатуру в прем’єр-міністра Юлію Тимошенко депутати будуть голосувати способом підняття рук.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.