Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовицький уряд загнав Україну у боргову яму

Економіка 6142 перегляди

Опубліковано - 28.12.2007 16:59 | Всі новини | Версія для друку

Більшовицький уряд загнав Україну у боргову яму
Більшовицький уряд загнав Україну у боргову яму
Уряд проФФесіоналів Януковича збільшив зовнішній борг держави до астрономічних цифр. А розраховуватимемося за це ми, платники податків.

“Причин для таких великих кредитів, безумовно, не було”, - сказав народний депутат від фракції “Наша Україна – Народна Самооборона”, член Комітету з бюджетних питань Павло Жебрівський, коментуючи збільшення зовнішніх боргів на 787 мільйонів доларів урядом Януковича в останній місяць правління.

Він назвав єдиним виправданням для такого кроку “необхідність покриття зовнішньоторгівельного балансу”.

“Але у сфері фінансовій такої потреби немає, - зазначив Жебрівський. - Достатньо великі кошти лежать на казначейському рахунку, більше того, велика кількість бюджетних програм передбачає багато перехідних залишків на наступний рік, оскільки закон про тендерні закупівля не дозволив освоїти величезні суми. Тому надзвичайної необхідності у збільшенні зовнішньої заборгованості немає”.

“Уряд Януковича фактично затягнув Україну у боргову яму, що матиме негативні наслідки у наступному році, - наголосив народний депутат. – Але новий демократичний уряд має достатньо можливостей для того, щоб суттєво зменшити зовнішні боргові зобов’язання”.

Жебрівський пояснив, що “немає потреби виходити на зовнішні ринки. Потрібно виходити на внутрішній ринок, тоді остаточно можна зв’язати ті гроші, які є в Україні, щоб вони не придушували економіку країни, щоб не розкручували інфляційні процеси”.

“Якби, за крайньої потреби, уряд залучив гроші з внутрішнього ринку, а не збільшував зовнішні борги, то це б захистило нас від збільшення рівня інфляції в країні, - пояснив народний депутат. - Залучивши велику кількість валюти, уряд Януковича перенаситив країну грошима, не підкріпивши їх товарною масою, що призвело до наростання інфляційних процесів”.

“Демократична коаліція має намір в першу чергу залучати, якщо буде потреба, внутрішні займи, і водночас зменшувати державний борг, але в першу чергу зовнішній. Це – один із основних заходів боротьби з інфляційними процесами”, - підкреслив Жебрівський.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.