Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українцям, врешті, повернуть їхні заощадження

Добробут 5715 переглядів

Опубліковано - 9.01.2008 20:08 | Всі новини | Версія для друку

Українцям, врешті, повернуть їхні заощадження
Українцям, врешті, повернуть їхні заощадження
Уряд Тимошенко затвердив порядок виплати громадянам заощаджень в Ощадбанку УРСР, про які попередні уряди та політикани тільки шо й могли - базікати.

Сьогодні на засіданні Уряду було прийнято постанову «Про виплату у 2008 році громадянам України компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень, вкладених до 2 січня 1992 р. в установи Ощадного банку СРСР та державного страхування СРСР, що діяли на території України, та облігації Державної цільової безпроцентної позики 1990 року, сертифікати Ощадного банку СРСР і державні казначейські зобов'язання СРСР, придбані на території Української РСР», повідомляє прес-служба.

Постановою затверджено порядок перерахування коштів Держбюджету для здійснення компенсаційних виплат вкладникам Ощадного банку СРСР. Зокрема, передбачено спрямувати такі асигнування:

- 5 760,0 млн. гривень – на компенсацію втрат від знецінення грошових заощаджень, поміщених в період до 2 січня 1992 року в установи Ощадбанку СРСР, що діяли на території України, а також облігації Державної цільової безпроцентної позики 1990 року, сертифікати Ощадбанку СРСР, державні казначейські зобов'язання СРСР, придбані на території Української РСР, у межах проіндексованих заощаджень, але не більш ніж 1000 гривень на вкладника;

- 230 млн. грн. - спадкоємцям вкладників, померлих у 2005-2007 роках, або іншим особам, визначеним статтею 8 Закону України "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України", які не отримали компенсацію втрат від знецінення грошових заощаджень протягом 2005 - 2007 років, в межах залишку проіндексованого вкладу, але не більш як 500 гривень, а також померлих у 2008 році, в межах залишку проіндексованого вкладу, але не більш як 500 гривень;

- 10 млн. гривень - спадкоємцям застрахованих осіб чи страхувальників, померлих у 2005-2007 роках, або іншим особам, визначеним статтею 8 Закону України "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України", які не отримали компенсацію втрат від знецінення грошових заощаджень протягом 2005-2007 років, в межах залишку проіндексованого страхового внеску, але не більш як 500 гривень, а також померлих у 2008 році, в межах залишку проіндексованого страхового внеску, але не більш як 500 грн.

Постановою передбачається, що компенсаційні виплати проводяться їх власникам в готівковій чи безготівковій формі в національній або іноземній валюті за офіційним обмінним курсом Національного банку України шляхом зарахування коштів за їх бажанням на поточний чи вкладний (депозитний) рахунок, відкритий в установах ВАТ «Державний ощадний банк України» через три дні після внесення в інформаційно-аналітичну систему «Реєстр вкладників заощаджень громадян» даних про них, необхідних для ідентифікації вкладника при відкритті рахунку.

Обслуговування громадян, пов’язане з внесенням відповідних відомостей в інформаційно-аналітичну систему «Реєстр вкладників заощаджень громадян», здійснюється безоплатно.

Для внесення даних в інформаційно-аналітичну систему "Реєстр вкладників заощаджень громадян" вкладники подають за місцем знаходження вкладу або за місцем свого проживання (у разі звернення щодо виплати компенсації за цінними паперами) до установ Ощадбанку: документи що необхідні для відкриття вкладного рахунку фізичної особи відповідно до вимог Національного банку України; заявку – доручення у формі, що затверджується Ощадбанком за погодженням з Міністерством фінансів; документи що підтверджують право власності на заощадження.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.