Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Смерть у вогні

Кримінал Регіон: Львівська область 12984 перегляди

Опубліковано - 5.07.2006 21:11 | Всі новини | Версія для друку

Автобус ”Такжикистан 3205” через кілька годин після трагедії. Згорілі заживо люди ще у салоні (фото: Іван КОПИНА)
Автобус ”Такжикистан 3205” через кілька годин після трагедії. Згорілі заживо люди ще у салоні (фото: Іван КОПИНА)
Учора о 04.05 на трасі “Київ-Чоп” унаслідок займання автобуса “Таджикистан 3205” (державний номер “05669 РЕ”) загинуло восьмеро осіб. Водій не мав дозволу на перевезення пасажирів.

”Коли автобус загорівся, люди в паніці кинулися до єдиних дверей на початку салону. Але відчинити їх міг тільки водій, якого не було в салоні. Вісім із 12 пасажирів згоріли заживо”, — розповідає 26-річний Павло Василенко з прес-центру управління МНС Львівської області.

12 жителів села Боржавське Виноградівського району Закарпатської області 5 серпня везли до Львова помідори на продаж. Щоб доправити товар, найняли 44-річного водія Володимира Гардія із автобусом ”Таджикистан 3205”. О четвертій ранку на трасі Київ–Чоп між селом Угерське та містом Стрий на Львівщині старий і давно не ремонтований транспортний засіб зламався, - пише "Газета по-українськи" .

— ”Таджикистан 3205” розроблений так, що живиться як бензином, так і газом. Водій зупинив автобус, бо сталася якась незрозуміла поломка у подачі газу, — розповідає Павло Василенко. — Хотів переключити машину на бензин. Вийшов із салону, покликав на допомогу 15-річного Ярослава Блавця. Цьому підліткові пощастило — він єдиний, хто не постраждав.

Водій залив пальне прямо в карбюратор, бо не міг нічого вдіяти з поломкою. Трохи бензину потрапило на гарячий двигун. Тому, очевидно, й стався вибух. Здетонували газові балони, й автобус спалахнув.

Володимир Гардій підібрав щось важке із землі й почав гатити по боковому вікні. Ярослав Блавець через вікно допоміг витягти 24-річну Тетяну Щербан та 17-річну Яну Шанко із Боржавського, інших врятувати не встигли.

46-річна Марія Тернинко, 23-річна Тетяна Герман, 47-річна Марія Теретянин, 20-річна Євгенія Фустич, 42-річна Ганна Онисько, 27-річний Василь Щербан, 28-річний Юрій Попович і 12-річний Іван Русин загинули.

Тетяну Щербан, Яну Шанко та водія доправили до Стрийської райлікарні.

— У Тетяни на очах згорів її чоловік Василь, — каже медсестра Стрийської райлікарні Світлана Зборовська, 44 роки. — А Тетяна, як і Яна Шанко, травмувалася не сильно, обпалила ніс. Гірше із Гардієм. Вибиваючи вікна, він обпалив обидві кисті рук.

У селі Боржавському живе близько трьох тисяч чоловік. Вони здавна заробляють продажем помідорів. До Львова селяни зазвичай їздять групами по 10–12 осіб. Водіїв із транспортом у селі небагато, тому частенько наймали Володимира Гардія із села Станового біля Мукачева.

Володимир живе у Становому із 43-річною дружиною Марією. Має двох дорослих дітей — Марину, 23 роки, і на два роки молодшого Павла.

Цього разу Володимир взяв із собою до Львова сусідського хлопчика Івана, сина свого товариша Юрія Русина — хотів показати малому місто. 12-річний Іван загинув у автобусі.

Гардієві доведеться відповідати за трагедію не тільки перед своїм сумлінням, родичами загиблих, а й перед міліцією. Адже він порушив правила техніки безпеки.

— Автобус був забитий вантажем на дві третини, проходи були захаращені. До всього, ще й двері були зачинені, — пояснює Євген Плечій, 51 рік, прокурор Стрийського району.

У Мукачівській районній податковій інспекції ”ГПУ” повідомили, що Володимир Гардій зареєстрований як приватний підприємець. Дозволу на перевезення пасажирів він не мав.

Кожні дві години на дорозі гине людина

2 червня 2005 року біля села Новоселівка на Одещині товарний потяг із вугіллям врізався у пасажирський автобус ”ЛАЗ”. Загинуло 14 осіб, серед яких було двоє дітей. Водія автобуса засудили до семи років позбавлення волі.

Узимку 2005 року в Турківському районі (Львівщина) загинуло дев’ять пасажирів рейсового автобуса. Він рухався по слизькій дорозі вгору. Через ”лису” гуму на колесах машина не втрималася на дорозі й покотилася назад до мосту через річку. Автобус упав із десятиметрового мосту дахом униз.

Торік в Україні зареєстровано понад 46 тис. дорожньо-транспортних подій. Внаслідок аварій загинули понад 7 тис. людей, а різноманітні поранення отримали 56 тисяч.

За даними Державтоінспекції, ДТП в Україні трапляється кожні 16 хвилин, майже кожні 2 години на дорозі гине людина.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.