Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Одесити вимагають правосуддя. Відповідальна влада - не поспішає

Надзвичайна подія 6100 переглядів

Опубліковано - 22.01.2008 16:41 | Всі новини | Версія для друку

Одесити вимагають правосуддя. Відповідальна влада - не поспішає
Одесити вимагають правосуддя. Відповідальна влада - не поспішає
Понад 160 підписів зібрала ініціативна група одеситів під зверненням до керівництва країни із закликом взяти під контроль хід розслідування причин і обставин найбільшої дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 12 січня на вулиці Вільямса, внаслідок якої загинула одна людина і четверо дістали травми.

Винуватцем нічного зіткнення 11 автомашин, чотири з яких не підлягають відновленню, співробітники ДАІ називають 18-річного водія автомобіля «Тойота Прадо» - сина одного з керівників Одеської обласної ради.

Проведена експертиза показала, що студент-третьокурсник Одеської національної юридичної академії перебував на момент аварії в нетверезому стані.

За словами представників ініціативної групи, організувати збір підписів їх спонукало та обставину, що останніми роками діти і родичі багатьох високопоставлених чиновників часто ухиляються від відповідальності за подібні злочини, а порушені справи через деякий час «розсипаються або їх спускають на гальмах».

Юрист Володимир Судаков заявив, що готовий надати безкоштовну правову допомогу потерпілим, які вимагають справедливого покарання винуватця події».

У зверненні, адресованому також генеральному прокурору Олександру Медведьку, міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, міститься прохання «особисто простежити за дотриманням чинного законодавства при проведенні досудового слідства, не допустити порушення прав потерпілих і тиску на очевидців злочину».

Ініціатори збору підписів мають намір сьогодні відправити звернення.

Як повідомили у Центрі громадських зв'язків Управління МВС України в Одеській області, новий начальник облуправління міліції Богдан Керницький, у свою чергу, контролюватиме хід розслідування кримінальної справи, за якою зараз проводиться п`ять експертиз.

За даними Департаменту зі зв'язків громадськістю МВС України, щодо водія «Тойота Прадо» слідчим управлінням ГУМВД України в Одеській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 286 частини 2 Кримінального кодексу України.

На період слідства з нього взято підписку про невиїзд. Зараз підозрюваний перебуває на стаціонарному лікуванні в нейрохірургічному відділенні обласної лікарні і постійно спілкується зі слідчим у цій справі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.