Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Там, де при владі регіонали, - царює безлад. Кримська влада перетворює народ на моржів

Газоват 7907 переглядів

Опубліковано - 13.02.2008 14:24 | Всі новини | Версія для друку

Там, де при владі регіонали, - царює безлад. Кримська влада перетворює народ на моржів
Там, де при владі регіонали, - царює безлад. Кримська влада перетворює народ на моржів
В Криму ліміти газу скорочені у два-три рази, відключено подачу гарячої води, а центральне опалення може зникнути в будь-яку хвилину. Причина одна - борги.

Зокрема, як повідомляють інформаційні агенції, Керч не одержала лімітів блакитного палива на другу декаду лютого.

Припинення подачі газу до побутових споживачів приведе до того, що для наступного підключення доведеться перевіряти кожну квартиру. Крім того, без прогріву вийдуть з ладу теплопостачальні системи. Під час відсутності тепла місто почне обігріватися електроприладами, що призведе до перевищення ліміту електроенергії відключення світла.

Також повідомляється, що в Ялті зниження тиску газу привело до збою роботи котелень. Припинено централізовану подачу гарячої води. У перший місяць року катастрофічно впали платежі від населення, і енергопостачальні організації просто не могли розраховуватися вчасно за газ.

В Алушті ліміти газу скоротилися у два рази. У дитячих садках і школах від холоду рятуються обігрівачами. Без опалення залишилася міська лікарня: на запуск автономної котельні не вистачає відведених лімітів електроенергії.

Подвійне скорочення лімітів газу залишило без гарячого водопостачання Євпаторію. Добовий ліміт становить 136 тисяч кубометрів палива за необхідних 250 тисяч кубів. За послуги з теплопостачання євпаторійці розрахувалися тільки на 42%, борг населення міста становить 16 мільйонів гривень.

У Сімферополі Кримтеплокоммуненерго дало розпорядження про поетапну зупинку всіх котелень міста. Обмеження подачі тепла насамперед торкнулося багатоповерхівок у спальних районах. Поновлення гарячого водопостачання не планується.

У той же час, 360 будинків у Севстополі, у яких проживають близько 38 тисяч людей, у вівторок залишилися без теплопостачання через низький тиск газу в системі, оскільки Газ України, дочірнє підприємство НАК Нафтогаз України, скоротило поставки газу в місто.

З вівторка не опалюються 360 будинків, 7 дитячих садків, 5 шкіл і 4 лікарні. Незважаючи на те, що Севастополь не має заборгованості за 2007 рік перед "Газом України", газопостачальник відмовляється підписувати з містом контракти.

Причиною такої ситуації називають велику заборгованість населення й підприємств перед газовиками за поставлений газ, а також недостачу газу для всієї України.

"Поки не домовляться Росія з Україною, поки йдуть важкі переговори, газу на всю Україну не вистачає", заявив віце-мер кримської столиці Петро Полтавський.

Нагадаємо, 12 лютого, у Москві пройшла зустріч Ющенко й Путіна у форматі віч-на-віч.

Путін заявив, що Росія й Україна виробили принципи співробітництва в газовій сфері на 2008 і наступні роки. Також Путін повідомив про те, що в четвер будуть підписані договори на найближчий час.

Від “Аратти”: Чиновницька братія завжди у власному нехлюйстві і безпорадності звинувачує глобальні катаклізми.

Між тим, навряд чи громадяни винні у тому, що є заручниками совітської системи того ж таки централізованого опалення та гарячого водопостачання. Тут на всю потугу діє принцип колективної відповідальності громадян за безвідповідальність чиновників. Адже - страждає кожна родина, навіть ті, що не мають жодних боргів.

А про реформу комунгоспу - тільки суцільна балаканина та новостворені бюрократичні армії дармоїдів, які паразитують на гаманцях громадян.

Для тих, хто загрався в "Антинати" нагадаємо, що ще більш ніж два роки тому на високому урядовому рівні було ухвалене зважене й цивілізоване рішення: щоб заощадити гроші громадян і держави, поступово перейти на систему індивідуального опалення кожного помешкання. Така система спрощує співвідносини у цьому секторі і дозволяє громадянину самому вирішувати, скільки енергоносіїв споживати, залежно від статків. А головне - мінімізуються непродуктивні витрати від утримання громіздких та трухлявих комунікацій, втрати від магістральних аварій, за які, до речі, сплачує кожен громадянин.

Паралельно скорочується й армія чиновників-казнокрадів із теплокомуненерго, чиї послуги стають непотрібні.

Здавалося б усе просто і прозоро: платить громадянин за спожитий газ - у його оселі тепло і затишно. Не платить - страждає тільки він сам та його родина. А головне - ніхто не платить нічого зайвого. І від божника-сусіда, аж ніхто не страждає.

Але засть. Восени минулого року уряд "рятівника народу" Януковича врятував чиновницьку братію від краху: відтепер громадянам прямо заборонено бути незалежними від совковського комунгоспу і встановлювати індивідуальне опалення у багатоповерхівках. Як кажуть усе соціально, а головне - справедливо. І чиновникам можна із спокійною душею красти далі, втюхуючи громадянам про якісь глобальні катаклізми та поганих Президентів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.