Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Яценюк запропонував фракціям укласти політичну угоду. Або будуть нові вибори

Влада 4090 переглядів

Опубліковано - 15.02.2008 12:47 | Всі новини | Версія для друку

Яценюк запропонував фракціям укласти політичну угоду. Або будуть нові вибори
Яценюк запропонував фракціям укласти політичну угоду. Або будуть нові вибори
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк пропонує лідерам парламентських фракцій підписати політичну угоду з метою розблокування парламенту.

Про це він заявив сьогодні під час брифінгу.

«Вчора я особисто сам запропонував текст політичної угоди між всіма політичними силами, які представлені в Верховній Раді», - сказав Яценюк.

Зокрема, спікер запропонував лідерам фракцій до понеділка, 18 лютого, ознайомитися з проектом цієї угоди з тим, щоб у наступний вівторок розпочати пленарні засідання.

За його словами, це політична, а не юридична угода. «Мені здається, що з’являється бажання в політичних сил все-таки зайти в стіни парламенту. Тому, що дуже великі ризики для всіх учасників політичного процесу взагалі вилетіти з політичного процесу, як такого», - зазначив він.

Зокрема, Яценюк наголосив, що це документ, який дає можливість політичним силам «відступити один крок назад, щоб ступити два кроки вперед», та розпочати роботу парламенту.

«Розпочати в тому числі і опозиційну боротьбу, але не фізичну, а інтелектуальну», - додав він.

Зокрема, Яценюк в угоді пропонує зазначити, що лідери фракцій приймають до відома, що підпис спікера під листом на адресу Генерального секретаря НАТО не є консолідованою позицією конституційного складу Верховної Ради. «Таким чином ми показуємо суспільству і зовнішньому світу, що в Україні є дійсно дискусія щодо приєднання України до НАТО», - зазначив спікер.

Крім того, спікер пропонує в угоді визначити, що сторони політичного процесу беруть на себе зобов’язання утриматись від блокувань, як трибуни ВР, так і президії, а також розглянути порядок денний 6-ої сесії та «на компромісній умові внести законопроекти найважливіші сьогодні для суспільства».

«Якщо в понеділок не буде підписано відповідну політичну угоду, або не буде знайдено інший компроміс за цією угодою, у нас йде тридцятиденний термін, визначений статтею 90 Конституції», - сказав Яценюк.

Після цього, за словами спікера, в країні залишиться тільки дві легітимні гілки влади – Президент і Кабінет Міністрів.

Яценюк закликав депутатів не допустити цього і знайти компромісне рішення щодо розблокування роботи парламенту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.