Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Panasonic випустила швидкісну карту пам’яті об’ємом 32 гігабайти

Технології 6391 перегляд

Опубліковано - 15.02.2008 12:53 | Всі новини | Версія для друку

Така флеш-пам’ять стане в нагоді всім, хто записує великі об’єми фото і відео високої чіткості (фото з сайту gizmag.com).
Така флеш-пам’ять стане в нагоді всім, хто записує великі об’єми фото і відео високої чіткості (фото з сайту gizmag.com).
Компанія Panasonic днями оголосила про дату випуску першої в світі карти флеш-пам’яті стандарту SDHC (Secure Digital High Capacity) з шостим класом швидкості і об’ємом 32 гігабайти. І хоча її світовий реліз запланований лише на квітень, вже зараз відомі деякі її характеристики і ціна.

Новинка (модель RP-SDV32GU1K) стала шостою в лінійці карт пам'яті з шостим класом швидкості (ємкістю 1, 2, 4, 8 і 16 гігабайт). А це означає, що запис інформації на карту може здійснюватися з темпом від 6 до 20 мегабайт в секунду.

Розробка ідеально підійде для зйомки у форматі AVCHD (Advanced Video Codec High Definition). Так, при використанні відеокамери Panasonic HDC-SD9 на новій картці можна зберегти до 12 годин відео з дозволом 1440 x 1080i і близько 4 годин відео з дозволом 1920 x 1080i. Що стосується фотографій, то їх уміщатиметься майже 12,5 тисяч (10 мегапікселей, дозвіл 3648 x 2736).

Корисна ємкість карти пам'яті - 30,979 мегабайта.

Карта витримує температури від мінус 25 до плюс 85 градусів Цельсія (тоді як норма для таких карт від нуля до +70 градусів).

Роздрібна ціна новинки складе $699.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.