Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Космічні” протиріччя усередині БНУНС, як дзеркало банального інтриганства провінціалів

Влада 4155 переглядів

Опубліковано - 18.03.2008 17:46 | Всі новини | Версія для друку

“Космічні” протиріччя усередині БНУНС, як дзеркало банального інтриганства провінціалів
“Космічні” протиріччя усередині БНУНС, як дзеркало банального інтриганства провінціалів
Сьогодні Верховна Рада прийняла два надзвичайно важливих рішення.

Про це під час свого брифінгу заявив лідер фракції «Наша Україна – Народна Самооборона» В’ячеслав Кириленко.

Як відомо, парламент сьогодні прийняв у першому читанні нову редакцію закону про Кабмін, подану до парламенту Президентом України, а також постанову про проведення в столиці позачергових виборів Київради та мера.

Говорячи про проголосовану постанову щодо позачергових виборів київського міського голови, Кириленко зазначив що тим самим «виконана давня вимога щодо необхідності зміни Київської міської влади. Ми говоримо про це уже другий рік і ми раді, що за це питання голосували не тільки наші партнери по коаліції, але й ті фракції, які не входять до коаліції».
«Разом з тим, - заявив політик, - ця постанова не знімає два актуальні питання. По-перше, ми повинні домогтися виконання цієї постанови. Простіше кажучи, у місті Києві повинні бути проголошені позачергові вибори голови. А для цього необхідні рішення - аж до Територіальної виборчої комісії, необхідно створити відповідні дільничні комісії розпочати необхідну виборчу процедуру».

«Ми усі пам’ятаємо складності, з якими реалізовувалися Указ Президента про позачергові вибори до Верховної Ради», - зауважив лідер фракції, - Тому складнощів (в реалізації постанови про перевибори в столиці – ред.) маса – від судових оскаржень і до простого саботування».

«Друга проблема, яка не знімається – відсутність єдиного кандидата від демократичних сил, - сказав Кириленко, - На жаль, ані наші партнери з БЮТ, ані інші політичні сили поки що не готові дати відповідь стосовно початку проведення процедури визначення єдиного кандидата від демократичних сил. У нас готовість до такої розмови є».

«Це ризик для демократичних сил, який не знімається з порядку денного. Тому над цими двома питаннями необхідно попрацювати», - наголосив лідер фракції НУ-НС.

Народний депутат України Оксана Білозір вважає, що сьогоднішнє голосування у Верховній Раді України за перевибори київської влади є виключно політичною авантюрою.

Про це вона заявила в коментарі журналістам.

"А обдуреними, як завжди, виявляться кияни", – зазначила парламентарій.

Білозір підкреслила, що утрималася від голосування по цьому питанню.

"Я утрималася від голосування, оскільки той спосіб прийняття рішення, ті документи, які сьогодні були запропоновані, той проект рішення, що був підготовлений, є глузуванням над правом та законністю", – прокоментувала депутат.

Оксана Білозір зауважила, що відповідно до статті 79 Закону України "Про місцеве самоврядування України", Верховна Рада України може приймати рішення про дострокові вибори міського голови лише за наявності рішень суду про визнання розпоряджень чи дій міського голови незаконними.

"Настільки мені відомо, на сьогодні жодного рішення суду немає, а отже, як би цього не хотілось особисто мені і киянам, Постанова Верховної Ради є незаконною. І я переконана, що найближчим часом вона буде оскаржена у суді", – сказала парламентарій.

Народний депутат зазначила, що "було вироблено спільне бачення щодо того, як змінити владу у Києві, була воля Президента створити слідчу комісію щодо перевірки дій міської влади. І на підставі отриманих результатів, дотримуючись процедури, можна було б прийняти відповідне рішення, яке сьогодні, на жаль, прийнято передчасно".

"Тому, рішення щодо Черновецького і Київради носить політично-авантюрний характер і на даному етапі користі громаді Києва не принесе", – вважає народний депутат.

На думку Білозір, через оскарження прийнятого рішення, через судову тяганину суспільство буде втягнуте у черговий політичний конфлікт, який нічого доброго не дасть ні Україні, ні київській громаді.

Депутат також зауважила, що не виключає зацікавленості окремих політичних сил саме в такому розвитку подій, оскільки проведене Тимчасовою слідчою комісією та правоохоронними органами розслідування могло відкрити реальну картину того, що відбувається в Києві, і представники тих політичних сил "нагріли" руки на цих процесах.

Як повідомлялося раніше, під час голосування по постанові про дострокові вибори у столиці не підтримали позицію фракції представники депутатського корпусу НУ-НС, які знаходяться у родинних чи інших стосунках із очільником СП Балогою.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.