Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


РУХівці вимагатимуть відставки Медведька. За небажання розкрити убивство Чорновола

Політика 4465 переглядів

Опубліковано - 24.03.2008 17:04 | Всі новини | Версія для друку

РУХівці вимагатимуть відставки Медведька. За небажання розкрити убивство Чорновола
РУХівці вимагатимуть відставки Медведька. За небажання розкрити убивство Чорновола
ГПУ старанно уникає ретельного розслідування обставин загибелі Героя України В'ячеслава Чорновола. Змінюються прокурори, псуються тони паперу, а у справі - одні запитання і жодних відповідей.

«Нещодавно я вкотре звернувся з листами до Генерального прокурора України, до Міністра внутрішніх справ та Голови служби безпеки з вимогою поновити і поінформувати про результати розслідування справи вбивства Вячеслава Чорновола. Натомість, минулого місяця Генеральний прокурор Медведько, виступаючи на засіданні комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, заявив, що загибель В. Чорновола була не навмисним вбивством, а випадковим ДТП», - зазначив Борис Тарасюк сьогодні на прес-конференції.

За словами Тарасюка, «ми про це чули і від попередніх генпрокурорів та міністрів внутрішніх справ. Це є свідченням того, що Генпрокуратура продовжує відкидати версію, яка є найбільш імовірною, тобто замах на Вячеслава Чорновола. Про це свідчить і виступ заступника генпрокурора Миколи Голомши, який наприкінці минулого року заявив про те, що версія про ймовірний замах на життя державного діяча не знята і активно відпрацьовується».

«За словами Голомши, це пояснюється нещодавно отриманими результатами експертизи, проведеної польськими фахівцями, - сказав Тарасюк. - Отже, ми є свідками двох суперечливих заяв, які зроблені з одного й того ж відомства - Генеральної прокуратури. Це говорить про те, що у нас не зменшились сумніви щодо бажання правоохоронних органів здійснити розслідування і довести справу до суду, а посилились ці сумніви внаслідок діяльності Генпрокуратури і генпрокурора зокрема».

«На жаль, всі зусилля, яких докладав і Народний Рух України, і народні депутати, звертаючись до правоохоронних органів та Президента не дали результату. По-перше, НРУ ніколи не перестане звертатися до правоохоронних органів за справедливістю, доки вбивці та замовники вбивства Вячеслава Чорновола не постануть перед судом. Ми будемо вимагати відставки генпрокурора». - зазначив Тарасюк.

Нагадаємо, минуло 9 років як на трасі Бориспіль-Золотоноша трагічно обірвалося життя видатного політичного і громадського діяча, лідера національно-демократичних сил, народного депутата, Голови Народного Руху України Вячеслава Максимовича Чорновола та його помічника-консультанта Євгена Павлова.

Наразі ГПУ вперто не бажає провести повне і всебічне розслідування цієї справи, із усіх сил чіпляючись за надуману офіційну версію, яка не витримує елементарної критики.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.