Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ПДЧ – це перш за все реформи

Політика 4192 перегляди

Опубліковано - 1.04.2008 16:29 | Всі новини | Версія для друку

ПДЧ – це перш за все реформи
ПДЧ – це перш за все реформи
Візит до України будь-якого глави держави - стратегічного партнера, чи Президента Росії, чи Президента США, слід розглядати через призму прагматичних інтересів України.

Про це сказав народний депутат від фракції Блоку “Наша Україна – Народна Самооборона”, Голова “Європейської партії” Микола Катеринчук, коментуючи візит в Україну Президента США Буша та позицію США щодо приєднання України і Грузії до ПДЧ.

"Приїзд Буша є позитивним сигналом для України, тому що питання розвитку демократії в нашій державі ще стоїть відкритим, також вирішальною може стати позиція США щодо приєднання України до ПДЧ. А ПДЧ – це перш за все реформи, - зазначив Катеринчук, - це питання ліквідації корупції в судах, це питання адміністративної реформи, бюджетної реформи, це всі ті реформи, які ми і так маємо здійснювати, дбаючи про добробут громадян”.

Катеринчук зауважив, що “військова співпраця в ПДЧ займає лише 10% вимог, які ставить НАТО країні, яка бажає приєднатися до НАТО”. “Окремі політики, представляючи інтереси іншої країни, а саме Росії, не зацікавлені в тому, щоб співпраця України з НАТО була навіть на тому рівні, на якому співпрацює з НАТО та ж Росія”, - наголосив він.

На переконання народного депутата, “ПДЧ надасть можливість використати ресурси країн НАТО для модернізації української армії, використати досвід країн-членів НАТО, зокрема Прибалтики і Східної Європи, по проведенню демократичних реформ в країні”. “Тому, приєднання до ПДЧ – це позитив для України, для розвитку демократії і для захисту її національних інтересів”, - наголосив Микола Катеринчук.

“Приєднання України до ПДЧ ніяким чином не буде загрожувати безпеці і інтересам Російської Федерації. Тому в Росії нема ніяких підстав виголошувати загрозливі заяви щодо можливих наслідків приєднання України до ПДЧ”. - зазаначив Катеринчук.

“Я активно спілкуюсь з політиками різних країн Євросоюзу, - зазначив народний депутат, - і вони підкреслюють, що певна залежність окремих країн від домовленостей з Росією в питанні енергоносіїв ніколи не призведе до стабільності в Європейському енергетичному просторі, а також до стабільних відносин з Російською Федерацією”.

“Росія ніколи не вела рівний діалог зі слабкими країнами, - зауважив Катеринчук, - це імперська країна, з імперськими амбіціями”.

За словами народного депутата, Україна могла б відігравати досить серйозну роль в розвитку енергетичної безпеки, в тому числі і Європейського Союзу. “Тому, певне коливання відносно приєднання України до ПДЧ з боку Німеччини і Франції є неконструктивним”, - додав він.

“З Росією треба домовлятися на прагматичних принципах. Якщо Україна може цьому сприяти, то це слід використовувати”, - наголосив Микола Катеринчук.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.