Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Поки Президент був в НАТО, Балога бавився в Меведчука. Від його імені

Влада 4295 переглядів

Опубліковано - 4.04.2008 18:38 | Всі новини | Версія для друку

Поки Президент був в НАТО, Балога бавився в Меведчука. Від його імені
Поки Президент був в НАТО, Балога бавився в Меведчука. Від його імені
Президент Віктор Ющенко наполягає на необхідності прийняття Кабінетом Міністрів адекватного рішення щодо перебування на урядових посадах представників команди Віктора Медведчука, оскільки відповідальність за бездоганність демократичної влади лежить саме на главі держави.

Про це заявив керівник Секретаріату Президента Віктор Балога, повідомила прес-служба.

На думку Балоги, реакція прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на лист Президента В.ЮЩЕНКА про перебування на урядових посадах представників команди Медведчука свідчить про її тісні зв'язки з цим діячем, відомим своєю послідовною боротьбою з "помаранчевими" силами.

"Глава держави звернув увагу прем`єра на те, що низькі професійні вміння та одіозна репутація осіб із ще незабутого минулого не дозволяють їм з будь-яких міркувань займати відповідальні посади в міністерствах нинішнього уряду, який сформувала демократична коаліція. Однак пані Тимошенко думає по-іншому, визнаючи за можливе вводити в свою орбіту тих, хто ще недавно затято знищував демократичний рух в нашій країні і виявляв свою фаховість якраз у цій справі", - зазначив Балаога.

Він звернув увагу, що в урядовій команді, "яку на всі боки полюбляє вихваляти прем'єр-міністр, є люди, які після перемоги Помаранчевої революції публічно оголосили про категоричну неможливість роботи в органах влади і перехід в опозицію".

"Ця обставина знову на весь зріст ставить питання, чи при владі сьогодні БЮТ і персонально Тимошенко. Якщо ж вона взяла до себе тих, хто зрікся своїх переконань, то нагадаю їй популярну тезу про те, що відмова від своїх слів завжди погано пахне", - сказав керівник президентського Секретаріату.

На думку Балоги, слова керівника уряду про те, що вона підбирає команду, здатну дати результат, "звучать як знущання над тими, хто відчув на собі нищівну силу репресивного катка Адміністрації Медведчука".

"Звісно, право прем`єра вважати результатом масові фальсифікації, провокації та знищення ЗМІ і читати про них в резюме як про високі досягнення. Однак такі вміння не потрібні демократичним силам. Можливо, лише БЮТ може взяти до своїх лав соратників Медведчука, відомих своєю завзятістю в утвердженні та популяризації авторитаризму. Судячи з усього, вони всіляко доводять свою потрібність недавнім опонентам. Перші наочні результати політтехнологічної співпраці "біло-сердечних" з СДПУ(о) вже є: згадайте недавнє судове рішення про заборону розміщувати на носіях зовнішньої реклами будь-які форми критики уряду. Одразу відчувається фірмовий стиль Медведчука", - вважає В.БАЛОГА.

Балога також підкреслив, що прем`єр-міністр повинна реагувати на лист Президента не словесними випадами, а діями. "Глава держави - це не та фігура, до якої можна застосовувати лексичні звороти і стилістику сварки. До того ж, Тимошенко ніким не даровано право на виключну, остаточну істину, хоча її риторика безапеляційності наштовхує на думку, що таке право вона надала сама собі", - зазначив глава Секретаріату.

У свою чергу,представники Кабінету Міністрів здивовані закликом Президента Віктора Ющенка до уряду звільнити низку чиновників.

Зокрема, несподіваним такий лист Президента до Кабміну назвав представник Блоку Юлії Тимошенко, перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук.

"Наскільки мені відомо, всі без винятку кадрові призначення узгоджуються в Секретаріаті Президента, у тому числі й призначення осіб, згаданих у листі", - сказав Корнійчук.

На його думку, у момент узгодження саме цих чиновників в Секретаріаті Президента "неуважно поставилися до їх призначення і тепер заднім числом намагаються звести порахунки".

Своєю чергою радник голови уряду Олександр Задорожній сказав: "Я призначений радником патронатной служби прем'єр-міністра. У коаліційній угоді йдеться про узгодження призначень членів уряду і керівників центральних органів виконавчої влади. А те, що прем'єр повинен погоджувати ще й своїх особистих радників, для мене новина".

"Якщо Ющенко вимагає звільнення Іщенка та інших людей, то я можу цей перелік продовжити. Так, він повинен звільнити Віктора Балогу, Петра Порошенка й Олександра Зінченка. Тому що вони - вихованці СДПУ(о), що раніше займали в партії керівні посади", - резюмував лідер Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) Загородній. "Зінченко був першим заступником голови (СДПУ(о)), Порошенко – членом політбюро, Балога - членом політбюро і до того ж очолював партійну організацію в Закарпатській області. Хоч як би комусь хотілося, щоб СДПУ(о) не було, – вона є, буде і залишиться", - додав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.