Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардепи довершують вступ України у СОТ. Залишилося ще трошки

Влада 4180 переглядів

Опубліковано - 10.04.2008 16:31 | Всі новини | Версія для друку

Нардепи довершують вступ України у СОТ. Залишилося ще трошки
Нардепи довершують вступ України у СОТ. Залишилося ще трошки
Сьогодні Верховна Рада ратифікувала протокол про вступ України до Світової організації торгівлі.

За ухвалення відповідного закону проголосували 411 народних депутатів з 449, зареєстрованих у сесійній залі.

Зокрема, ухвалення закону підтримали депутати із фракції НУ-НС - 72, БЮТ - 155, Блоку Литвина – 20, Партії регіонів - 164. Не голосували депутати від КПУ.

Членство України у СОТ передбачає сплату щорічного членського внеску. Розмін щорічного внеску країни-члена до бюджету СОТ визначається на підставі методичних рекомендацій Комітету з питань бюджету, фінансування та управління СОТ і залежить від обсягу зовнішньої торгівлі країни. Крім щорічного внеску Україна також повинна буде зробити одноразовий внесок до робочого фонду СОТ.

Сьогодні ВР ухвалила п’ять із семи необхідних законів, які стосуються адаптування законодавства України до вимог СОТ.

Прийнято Закон «Про внесення змін до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про страхування», Закон «Про внесення змін до деяких законів України з питань захисту національного товаровиробника від субсидованого демпінгового та зростаючого імпорту», «Про внесення змін до ст. 16 Закону України «Про зовнішню економічну діяльність», «Про внесення змін до деяких законів України з питань інтелектуальної власності в частині виконання вимог, пов’язаних зі вступом до СОТ», Закон «Про внесення змін до Закону України «Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності».

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк відзначає «неймовірну ефективність» Верховної Ради сьогодні при прийнятті законів, пов’язаних зі вступом України до Світової організації торгівлі.

Він зазначив, що ще два законопроекти, які стосуються вступу в СОТ, будуть прийняті на наступному пленарному тижні, оскільки на сьогодні немає рішень профільних комітетів щодо даних законопроектів і вони не можуть розглядатися в сесійній залі.

Президент України Віктор Ющенко вітає ратифікацію Верховною Радою протоколу про вступ до Світової організації торгівлі.

"Сьогодні парламент ратифікував протокол, який дає можливість формально вступити до СОТ. Таким чином, від сьогодні Україна пройшла всі формальні процедури для отримання статусу країни, що приєдналася до СОТ", - сказав Президент.

Ющенко вітає, що за ратифікацію протоколу проголосували більшість депутатів – 411. Він побажав ВР "такої ж єдності і при голосуванні з інших питань".

Парламент також сьогодні доручив Кабінету міністрів впродовж місяця затвердити план дій щодо адаптації української економіки до норм СОТ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.