Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Заяви російських очільників має розглянути РНБО

Захист держави 5882 перегляди

Опубліковано - 11.04.2008 17:34 | Всі новини | Версія для друку

Заяви російських очільників має розглянути РНБО
Заяви російських очільників має розглянути РНБО
Голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко пропонує на засіданні Раді національної безпеки та оборони обговорити останні заяви офіційних осіб Росії щодо прагнень України до вступу в НАТО.

Про це йдеться у коментарі Гриценка, переданому прес-офісом голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони.

«Після відомих усьому світові заяв президента Російської Федерації Володимира Путіна, міністра закордонних справ Сергія Лаврова, а тепер начальника генерального штабу збройних сил РФ генерала армії Юрія Балуєвського відносно прагнень України до вступу в НАТО Росія перейшла межу».

Він зазначив, що це дуже серйозно і більш ніж серйозно, щоб на це не реагувати на найвищому державному рівні – на рівні Президента України, РНБО та парламенту.

«Якщо російське керівництво у такий спосіб намагається відвернути увагу свого населення від вирішення нагальних внутрішніх питань і пробує переключити його увагу на проблеми інших держав, то це – не припустимо», - заявив український політик.

На переконання Гриценка, слова російського начальника Генерального штабу стосовно можливості застосування військових та інших засобів щодо України в разі продовження її руху до НАТО - це не просто слова.

«Російська Федерація – це держава, в якій просто так заяви не робляться, і в ній проводиться серйозна інформаційна політика. І якщо генерал дозволяє собі говорити такі речі, то цю думку поділяє і вище керівництво держави», - зазначив Гриценко.

Голова парламентського комітету пропонує негайно запросити Посла РФ для отримання пояснень з цього приводу, невідкладно провести засідання РНБО із залученням представників парламенту і серйозно обговорити подальшу співпрацю з Російською Федерацією.

«Я упевнений, що такі заяви консолідують наше суспільство. Навіть ті, хто був противником НАТО, після таких висловлювань на адресу України стануть прихильниками стратегічного курсу на вступ до Альянсу», - вважає Гриценко.

Як повідомлялося раніше, за даними ЗМІ, на зустрічі Ради Росія-НАТО 4 квітня в Бухаресті Путін у розмові з Президентом США Джорджем Бушем нібито дав зрозуміти, що в разі вступу в НАТО Україна може втратити цілісність.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Лавров 8 квітня в інтерв'ю радіо „Ехо Москви” фактично підтвердив інформацію, висловлену напередодні в газеті „Коммерсантъ”. Крім того, він додав: ”Ми робитимемо все, щоб не допустити прийняття України та Грузії до НАТО``.

10 квітня Міністерство закордонних справ України направило ноту МЗС РФ з проханням невідкладно надати роз`яснення російської сторони щодо висловлених позицій Путіна і Лаврова про Україну.

Сьогодні начальник Генштабу Збройних сил РФ Балуєвський заявив, що у разі вступу України та Грузії до НАТО Росія вчинить дії, спрямовані на забезпечення своїх інтересів. «Це будуть заходи не тільки військового, а й іншого характеру», – наголосив він.

Відповідаючи на запитання, яких заходів військового характеру Росія може вжити, якщо Україна та Грузія вступлять до НАТО, Балуєвський сказав: «Це питання неоднозначне».

Сьогодні, 11 квітня офіційний представник МЗС РФ Михайло Каминін підтвердив слова Президента Путіна про анексію Росією території суверенної держави Україна у разі приєднання її до ПДЧ НАТО.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.