Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Луценко думає, що кулемент - панацея від злочинності

Політика 4948 переглядів

Опубліковано - 22.04.2008 13:45 | Всі новини | Версія для друку

Луценко думає, що кулемент - панацея від злочинності
Луценко думає, що кулемент - панацея від злочинності
Лідер “Народної самооборони”, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко переконаний, що в Україні необхідно відновити смертну кару – але з відстрочкою в 10 років.

Про це він сказав учора на прес-конференції.

«Упродовж цього періоду засуджений до страти матиме можливість оскаржити рішення суду в усіх інстанціях, передбачених законодавством», – сказав Юрій Луценко.

Міністр мотивував свою позицію тим, що нині «один із трьох злочинів вчиняється раніше судимими громадянами, а у двох із чотирьох злочинів жертвами стають дві й більше осіб».

Юрій Луценко переконаний, що запровадження смертної кари обов’язково призведе до зменшення кількість злочинів в Україні. «Злочинець має знати, що вищий суд є і на цій землі», – зауважив лідер «Народної самооборони».

Разом з тим Юрій Луценко висловив сумнів, що Верховна Рада найближчим часом ухвалить рішення про відновлення смертної кари. «Зараз у парламенті знаходиться низка важливих законопроектів, скерованих на реформування органів внутрішніх справ України, протидію корупції та злочинності. Однак у нинішньому стані Верховна Рада не спроможна ефективно працювати», – зазначив міністр.

Юрій Луценко все ж розраховує, що Верховна Рада приділить окремий день для розгляду законопроектів, які ініціювало МВС.

Замість післямови. Головним стримуючим суспільним фактором, як свідчить досвід, є не саме покарання, а його невідворотність, тобто, неможливість уникнути справедливого вироку.

Другою складовою є ставлення суспільства до злочинців. Наприклад, у європейських країнах сам факт позбавлення людини волі - вже створює їй відчутний дискомфорт у суспільстві. На довгі роки після відбуття покарання.

А що в Україні? Чи може шановний пан Луценко стверджувати, що у 98% кримінальних справ підслідності МВС до відповідальності притягуються саме ті, хто скоїв злочин, а не той, хто під тортурами визнав себе винним? Чи може він стверджувати, що те ж саме не відбувається у справах підслідності ГПУ? Чи у МВС назавжи покінчено із практикою замовного криміналу? Напевно, що ні, бо це вже буде явною брехнею.

Подивіться на кінопродукцію, особливо російського виробництва, яка заполонила телеекрани! Герої серіалів - як правило, звичайнісінький криміналітет, який чомусь подається як бізнесмени. Що виховує така кінопродукція? Нетерпимість до злочинів? Навпаки, суспільству нав'язується думка про те, що розбагатіти можна тільки у злочинний спосіб.

Я вже мовчу про наглу, неприховану корупцію та зловживання посадових осіб, із якими кожен громадянин стикається мало не кожного дня.

І що в цій ситуації дасть поновлення сметрної кари? Узаконене вбивство непокірних чи занконний метод кримінальних розборок? Тільки не справедливість.

Чи не так?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.