Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. У Криму активізувалися російські гастролери

Політика 4311 переглядів

Опубліковано - 12.05.2008 21:07 | Всі новини | Версія для друку

Холодна війна-2. У Криму активізувалися російські гастролери
Холодна війна-2. У Криму активізувалися російські гастролери
Крим є частиною майбутньої великої війни, вважає голова Союзу громадських об'єднань “Свободная Росія”, екс-начальник Управління Адміністрації Президента Росії з міжнародних і культурних зв'язків з іноземними країнами Модест Колєров.

Сьогодні на прес-конференції в Сімферополі російський експерт заявив, що «Крим перебуває в самому центрі величезної порохової бочки, яка називається Чорне море».

«З одного боку - вічно конфліктні та криваві Балкани, з другого боку - Кавказ, що стоїть на порозі великої війни, Каспій, Південна Осетія, Нагірний Карабах, з півдня - Туреччина, що веде затяжну війну проти курдів, у тому числі й на території сусіднього Іраку», - сказав він.

За словами Колєрова, таке положення Криму розуміють усі, окрім центральної виконавчої влади України. «Це розуміють усі, окрім тих, хто тут в Україні у виконавчій владі. Це розуміють навіть натовці, інакше вони б не будували свої військові бази в Болгарії, в Румунії, інакше вони б не здійснювали прискорену мілітаризацію Грузії», - сказав російський експерт. «Крим – частина майбутньої великої війни», - наголосив він.

Експерт також заявив, що Чорноморський флот Росії - це «природний чинник» стабільності в Криму. «Боротьба проти російських гарантій, боротьба проти Чорноморського флоту, боротьба проти російського вибору Криму – це свідома цілеспрямована політика дестабілізації, створення нестабільності», - сказав Колєров.

Він заявив, що центральна влада України хоче, знищивши власний вибір та ідентичність Криму, «розпалити пожежу» конфлікту. «Не тільки підпорядкувати Крим, а спочатку занурити його в конфлікт, знекровити та потім намагатися якось управляти тим, що залишилося», - сказав він. Водночас Колєров наголосив, що це «свідома політика центральних властей».

Він також заявив, що спроба «врівноважити катастрофічний сценарій відходу флоту, російських гарантій з Криму тим, що Україна одержить парасольку безпеки НАТО, по-перше, - це утопія, по-друге, НАТО багато разів показувало, що не є чинником стабільності».

Колєров також заявив, що вступ України до НАТО не "є суверенною справою" цієї країни. «Цілі НАТО щодо Росії – ворожі. Вступ України до НАТО не є суверенною справою України, тому що Україна – прикордонна держава – вступає у військово-політичний блок, який прямо загрожує нашій безпеці (Росії - УНІАН). Все, що загрожує нашій безпеці, не є суверенною справою кого завгодно - це прямо стосується нас (РФ)», - заявив експерт.
Колєров також сказав, що в нього немає ілюзій щодо того, що центральна влада України змінить свою політику щодо Криму. «Змін не буде», - сказав він. Російський експерт закликав виробляти «виразну, позапартійну, загальнонародну» цивільну альтернативу і менше займатися партійними “розборками”.

«У цій ситуації і сам Крим, і всі друзі Криму повинні переходити від оборони до формулювання виразної альтернативи», - сказав він. Тоді, за словами Колєрова, можна буде уникнути конфлікту.

Від “Аратти”: як ми бачимо, Росія активно готується до анексії українських територій. Ми не настільки наївні, щоб вважати виступи лужкових-колєрових поодинокими проявами індивідуального екстремізму.

Українському керівництву перед тим, як із такою упевненістю стверджувати про непорушність українських кордонів і пропагандистську маячню, варто було б звернути увагу на те, що вже котрий рік поспіль триває інтенсивна обробка населення, в регіонах, які заплановані для анексування, тому числі й Криму.

Натомість, із боку українських державних очільників не помітно ніяких рухів, які б упепреджували агресивні кроки іноземної держави. Бо агресора - папіцями не спиниш.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.