Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко - за конструктивну роботу парламенської більшості. А хто проти?

Влада 4151 перегляд

Опубліковано - 13.05.2008 13:25 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко - за конструктивну роботу парламенської більшості. А хто проти?
Президент Ющенко - за конструктивну роботу парламенської більшості. А хто проти?
Президент України Віктор Ющенко закликає парламентську більшість до конструктивної роботи, спрямованої на реалізацію національних інтересів - а не на виконання політичних авантюр.

У своїй сьогоднішній заяві Ющенко нагадав членам парламентської більшості про відповідальність, яку вони несуть перед виборцями за забезпечення стабільної роботи головного законодавчого органу країни - а відтак і за спокій в державі. Президент особливо підкреслив, що виступає категорично проти переформатування коаліції чи проведення дострокових парламентських виборів.

«Я закликаю уряд і коаліційну більшість в парламенті повернутися до демократичної роботи... Не йти популістськими кроками», - наголосив Президент.

«В руках цих політичних сил є всі можливості нормалізувати роботу парламенту, зайнятися практичною роботою, відповідати ефективними діями на кризові явища, які є в сільському господарстві, комунальному, газовому, енергетичному секторах», - також сказав він, наголосивши - йдеться про «прикладну роботу в інтересах нації».

«Я хотів би чітко заявити: ніякі авантюри про переформатування коаліції не пройдуть. Ніякі заходи відносно проведення дострокових парламентських виборів я не сприймаю. Категорично не сприймаю - і буду все робити для того, щоб чинний парламент, більшість несли відповідальність за зобов'язання, взяті перед виборцями», - наголосив Ющенко.

Коментуючи сьогоднішню ситуацію у ВР, Президент сказав: «Мене дивує сьогодні, що вперше в нашій історії ми маємо безпрецедентний випадок, коли коаліційна більшість, яка несе відповідальність за роботу українського парламенту, приступила до його блокування». У цьому контексті він нагадав, що порядок денний роботи Верховної Ради формується, як правило, саме її більшістю - відтак у її членів немає жодних перешкод для розгляду тих питань, що їх найбільш цікавлять. Вчора на засіданні Погоджувальної ради всі політичні сили ВР дійшли згоди, що сьогодні Президент виступає з посланням до ВР щодо основ національної стратегії 2008 року, а далі депутати працюють над пакетом соціальних законопроектів, зазначив Ющенко.

«Жодна ініціатива, яка виходила з парламентської урядової коаліції, не була відкинута. Всі питання порядку денного були враховані. Я мав чітке відчуття, що сьогодні у мене буде можливість виконати свій конституційний обов'язок і виступити перед нацією з щорічним посланням - цього не відбулося», - сказав Ющенко.

Очевидно, констатував він, за сьогоднішніми подіями у ВР стоять інші цілі - і це не питання антиінфляційних заходів. «Та сила, яка не виступає за політичну стабілізацію в українському парламенті - це сила, яка виступає проти національних інтересів», - переконаний Глава держави, адже сьогодні дестабілізація роботи ВР є «найбільшим ударом», який можна завдати політичному, економічному та соціальному розвитку країни.

Президент також висловив стурбованість тим «великим ажіотажем», який наразі у чинній владі викликають питання виборів, змін до Конституції тощо. Щодо конституційного процесу Ющенко ще раз наголосив: головним майданчиком, де мають розроблятися зміни до Основного закону, є Національна конституційна рада. Водночас він вкотре підкреслив, що не бачить конституційного процесу поза парламентом - саме він має розглядати підготований Нацрадою законопроект, який внесе Президент. Найважливішим у конституційному процесі є схвалення нового проекту Конституції на Всеукраїнському референдумі, також нагадав Президент. Зміни до Конституції не можуть бути написані «під персональне замовлення», як це вже сталося в 2004 році, підкреслив Ющенко.

Говорячи про нагальну потребу зайнятися реалізацією дійсно чітких та ефективних антиінфляційних заходів, Президент наголосив: найбільш відповідально та дієво це можна зробити через термінове внесення змін і доповнень до національного бюджету. «На жаль, ми на початку року прийняли рішення про терміновий перегляд бюджету-2008 і до сьогоднішнього дня мало що в цьому зробили. Очевидно, в цьому мало хто бачить з відповідальних урядовців пріоритет або серйозну відповідь на ті виклики, які існують в національній економіці», - сказав Ющенко.

Серед інших актуальних нині для українського суспільства питань Глава держави назвав необхідність ефективно підійти до роботи аграрного сектору, ситуації в НАК «Нафтогаз України» тощо. «Переконаний, ми повинні терміново сформулювати стратегію 2008 року»,- сказав В. Ющенко. Глава держави висловив впевненість: незалежно від політичних симпатій, приналежності до більшості чи меншості у ВР, влада повинна консолідуватися навколо національних інтересів.
Замість післямови. Золоті слова Вікторе Андрійовичу! А хто ж проти? От із цим, ми виборці, наполегливо просимо вас розібратися.

Розібратися, хто саме із будинку, де Ваш робочий кабінет, одразу ж після виборів розпочав ревізію нашого волевиявлення, із чорного ходу, інтригами, протягуючи ширку? Не знаєте? А вся Україна - знає. Якщо попоросите - назвемо поіменно.

Хто систематично порушує Ваші Укази та Положення "Про Секретаріат Президента України"? Ви також не в курсі? Попросите - назвемо поїменно. Бо цих порушників, здається не знаєте тільки Ви.

І таких питань, пане Президенте Ющенко, у нас, тих, хто через Майдан віддав Вам булаву влади - безліч.

Проте, наразі нам цікаво лише одне: невже один клерк чи купка клерків, яких ніхто не обирав правити державою, здатні перекреслити те, перед чим вклонився увесь світ? Перекреслити, Вікторе Андрійовичу, Вашими руками.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.