Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політичний терор клерків. Після виборів до Жванії приєднають Луценка

Політика 4153 перегляди

Опубліковано - 22.05.2008 18:10 | Всі новини | Версія для друку

Політичний терор клерків. Після виборів до Жванії приєднають Луценка
Політичний терор клерків. Після виборів до Жванії приєднають Луценка
Геннадій Москаль вважає, що проти НС розпочинаються політичні репресії і вони будуть активізуватися, як реакція на критичну позицію самооборонців щодо деструктивних кроків Президента.

«Ми залишаємо за собою право на звернення до міжнародних правових організацій, до Європейського суду з прав людини, до Парламентської асамблеї Ради Європи, вдаватимемося до всіх передбачених законом засобів, аби нікого в Україні так нахабно не позбавляли громадянства», – заявив сьогодні, 22 травня, на прес-конференції народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Геннадій Москаль, коментуючи спробу позбавити українського громадянства народного депутата Давида Жванію.

Окрім того, як сказав Геннадій Москаль, група «Народна самооборона» має намір зібрати весь дипломатичний корпус, акредитований в Україні, представників міжнародних організацій, що працюють в нашій країні, аби заявити міжнародній спільноті про неприпустимість використання подібних методів у політичній боротьбі.

«Так, сьогодні «Народна самооборона» має інші переконання, дотримується власних поглядів на політичні процеси, що відбуваються в Україні. Але ж це наше право, дароване Конституцією. Тиск на члена «Народної самооборони» Давида Жванію ми розцінюємо не інакше, як переслідування з політичних мотивів», – зауважив Геннадій Москаль.

Він переконаний, що надумана Секретаріатом Президента справа проти Жванії «закінчиться нічим». «Пан Жванія має дружину – громадянку України. Всі троє його дітей – громадяни України. Він народний депутат трьох скликань Верховної Ради, – говорить Геннадій Москаль. – І сьогодні в судовому порядку позбавити його громадянства? Але ж це категорично заборонено Конституцією України! До того ж, це ставить нашу країну в очах міжнародної спільноти в один ряд з країнами, де подібними методами влада розправляється з неугодними. І це відбувається в 21 столітті, в центрі Європи, в країні, яка прагне стати членом Євросоюзу!»

За словами Геннадія Москаля, не виключено, що одразу після перевиборів у Києві продовжаться «політичні репресії» проти інших членів «Народної самооборони», в тому числі й проти Юрія Луценка.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.