Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Харківська влада має міжнародний статус. У наркотрафіках

Кримінал 5241 перегляд

Опубліковано - 4.06.2008 13:04 | Всі новини | Версія для друку

Харківська влада має міжнародний статус. У наркотрафіках
Харківська влада має міжнародний статус. У наркотрафіках
МВС підозрює харківську владу в активній участі у наркоторгівлі міжнародного масштабу.

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що слідство має свідчення про причетність деяких представників влади Харкова до організації наркотрафіка, який проходив через територію України і низки суміжних держав.

Про це міністр сказав на прес-конференції в Харкові.

Коментуючи, зокрема, заяви мера Харкова Михайла Добкіна про те, що поява у ЗМІ інформації про причетність його до наркоторгівлі є провокацією, Юрій Луценко сказав: «На жаль, це не новина, коли харківські чиновники різного рівня, випереджуючи ймовірні звинувачення в причетності до тих чи інших правопорушень, використовують прес-конференції і голослівні звинувачення на адресу органів внутрішніх справ».

Однак міністр запевнив, що нічого не знає «про будь-які покази щодо Добкіна у справі про харківський наркотрафік».

«Я можу підтвердити лише, що затримані наркодилери, а також інші особи, які причетні до організації наркотрафіку, дійсно дають покази, які можуть свідчити про причетність до кримінальних діянь посадових осіб Харківської міськради. Це правда. Але наразі вони проходять у якості свідків. І саме в такій якості був, як ви знаєте, напевно, запрошений пан секретар Харківської міськради (Геннадій Кернес – Ред.) для дачі показів. У п’ятницю він не з’явився для надання показів, сподіваємося, що завтра він, уже будучи втішений тим, що Луценко поїхав, прийде до міліції і дасть всі необхідні покази», - сказав міністр.

Разом з тим Юрій Луценко повідомив про розслідуванні інших зловживань харківської влади у сфері земельних відносин.

«Також існує ряд резонансних справ, у тому числі й замах на життя і здоров’я людини, яка дає покази, що можуть свідчити також про причетність до цих справ достатньо високопоставлених чиновників», - повідомив Юрій Луценко. Водночас він заспокоїв тим, що «міліція не збирається затримувати будь-кого із чиновників із двома грамами підкинутого порошку, поки я міністр внутрішніх справ. Цього не було і не буде».

Як повідомлялося раніше, у березні цього року при Комітеті Верховної Ради з боротьби з оргзлочинністю та корупцією було створено Робочу групу, яке розслідує причетність правоохоронних органів та інших посадовців Харківщини до наркоторгівлі. Групу було створено на підставі звернення депутатів Харківської міськради, в якому було викладено факти, які, на думку депутатів, свідчать про причетність низки високопоставлених харківських чиновників, зокрема мера Харкова Михайла Добкіна і секретаря міськради Геннадія Кернеса, до організації торгівлі наркотиками на території Харкова та Харківської області. Відтак перевіркою цих фактів займається Генпрокуратура.

Нагадаємо, 3 червня, члени Комітету ВР з боротьби з організованою злочинністю та корупцією на прес-конференції у Харкові заявили, що в ході розслідування справ про діяльність потужного наркосиндикату в Харківській області, у яких проходять понад 100 осіб, фігурують і представники міської влади Харкова. Як наслідок свої посади втратили близько 40 співробітників обласної міліції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.