Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Напад українофобії. Держдума пропонує зовсім не дружити із Україною

Світ навколо нас 5298 переглядів

Опубліковано - 4.06.2008 14:38 | Всі новини | Версія для друку

Напад українофобії. Держдума пропонує зовсім не дружити із Україною
Напад українофобії. Держдума пропонує зовсім не дружити із Україною
Держдума запропонувала Президенту й уряду РФ розглянути питання про вихід Росії з Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Україною у випадку реалізації плану офіційного Києва по вступу до НАТО.

Про це говориться в зверненні до президента РФ і уряду РФ, прийнятому Держдумою на сьогоднішньому засіданні.

"У випадку приєднання України до ПДЧ або інших форсованих кроків по вступу України в НАТО вважати ці кроки фактичним однобічним виходом України з Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між РФ і Україною і розглянути питання про вихід з нього Російської Федерації", - говориться в зверненні.

Цей документ прийнятий у зв'язку з підсумками парламентських слухань, що пройшли в Держдумі 1 квітня цього року.

Парламентарії вважають, що у випадку постановки питання про вихід Росії з великого Договору керівництво країни має звернутися до громадян РФ і громадян України з роз'ясненням причин і мотивів такого рішення.

Російські депутати вважають, що саме влада України винна в тому, що стан російсько-українських міждержавних відносин викликає зараз глибоке занепокоєння.

Як пояснюється в документі, це пов'язано з тим, що влада України вжила заходів військово-політичного, культурного і інформаційно-пропагандистського характеру, спрямовані на відхід від традиційно дружніх відносин між країнами.

Крім того, вони фактично змінюють нейтральний статус України; викликали масові порушення прав і свобод російського і російськомовного населення цієї країни, його прискорену асиміляцію, - зазначається в документі.

Особливі претензії в російських парламентаріїв до дій української сторони щодо Чорноморського флоту РФ.

Керівництву Росії депутати пропонують "виходити з того, що прийняття українською стороною без попередніх консультацій з Росією односторонніх рішень з питань перебування ЧФ РФ на території України є фактичним порушенням міжнародних договорів, укладених між РФ і Україною, якими визначаються статус ЧФ РФ і умови його перебування на території України і які мають безумовний юридичний пріоритет над внутрішнім законодавством, а тим більше над підзаконними актами".

Парламентарії просять доручити російському МЗС і Міноборони Росії продовжити активний переговорний процес, спрямований винятково на рішення практичних питань перебування і функціонування Чорноморського флоту РФ на території України.

Від “Аратти”: у зопалі антиукраїнської істерії російські думівці ніяк не уторопають, що нейтральний статус держави Україна автоматично позбавляє Росію права арендувати територію Севастполя під військову базу.

І всі їхні зазіхання на подальше перебування в Україні - не більше, як пропагандистські витребеньки для внутрішнього використання. Як і волання, що дії української сторони щодо забезпечення виводу російських вояків у 2017 році порушення міжнародних угод.

Втім, що, власне, казати про державу, де тотальна брехня є атрибутом внутрішньої та міжнародної політики?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.