Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд узявся за інтеграцію у ЄС. Бо, виявляється, насправді, - ми віддалялися

Влада 3994 перегляди

Опубліковано - 12.06.2008 20:56 | Всі новини | Версія для друку

Уряд узявся за інтеграцію у ЄС. Бо, виявляється, насправді, - ми віддалялися
Уряд узявся за інтеграцію у ЄС. Бо, виявляється, насправді, - ми віддалялися
Кабінет Міністрів активізує процес адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Цей крок пов’язаний з тим, що в попередні роки ефективність адаптації українського законодавства до законодавства ЄС зменшувалась з 50% виконаних заходів у 2005 році до 25% у 2006 році та 10% у 2007 році.

Про це під час брифінгу заявив Віце-прем’єр-міністр України у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря.

“Ми не тільки не наближувались, ми віддалялися від ЄС”, – констатував Григорій Немиря.

“Оскільки перший етап реалізації Програми адаптації завершився у 2007 році, але його так і не було виконано, Уряд схвалив проект закону “Про внесення змін до Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу”, завданням якого є продовження терміну дії реалізації першого етапу Програми до завершення її дії”, - повідомив Віце-прем’єр-міністр.

Прийнято також розпорядження Кабінету Міністрів “Про затвердження плану заходів щодо виконання у 2008 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу”. Цим Планом заходів передбачено реалізацію до кінця 2008 року близько 90 завдань у таких пріоритетних сферах, як митне право, податкове законодавство, фінансові послуги, захист довкілля, енергетика, охорона здоров’я тощо”, - зазначив Григорій Немиря.

Як повідомив Віце-прем’єр-міністр, для вдосконалення механізму розгляду проектів нормативно-правових актів, які не відповідають acquis communautaire, прийнято розпорядження Кабінету Міністрів “Про доповнення пункту 2 параграфа 72 Регламенту Кабінету Міністрів України”, згідно з яким передбачено розгляд таких актів урядовим комітетом, до відання якого належать питання європейської інтеграції.

На вчорашньому засіданні Уряду також було розглянуто та схвалено пропозиції до проекту Закону України “Про Регламент Верховної Ради України”, які передбачають забезпечення обов’язкового проходження експертизи на відповідність acquis communautaire законопроектів на всіх стадіях їхнього розгляду.

“Важливим учасником процесу адаптації національного законодавства є Верховна Рада України. Сподіваємося, що разом з Комітетом Верховної Ради з питань європейської інтеграції, ми зможемо зробити процес адаптації більш ефективним”, - зазначив Григорій Немиря.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.