Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія - щоб, не казали, а військовий флот виведе

Захист держави 6168 переглядів

Опубліковано - 23.06.2008 17:58 | Всі новини | Версія для друку

Росія - щоб, не казали, а військовий флот виведе
Росія - щоб, не казали, а військовий флот виведе
Що б Росія не говорила, її флот буде виведений до 2017 року з території України, тому що так записано у нашій Конституції.

Про це заявив народний депутат України, Тарас Стецьків, коментуючи заяву постійного представника Росії в НАТО Дмитра Рогозіна, що базі Чорноморського флоту ВМФ Росії нікуди йти із Севастополя.

Тарас Стецьків також вважає, що «дуже добре, що Україна саме зараз починає піднімати це питання, тому що для виведення флоту, для облаштування бази в Новоросійську потрібен час, потрібні роки».

За його словами, російська позиція визначається небажанням відпустити Україну в НАТО. «І тому точкою відліку є Бухарестський саміт, де Україні чітко й однозначно пообіцяли перспективу членства в НАТО. І тому є такі заяви Рогозіна, є дискусія щодо виведення флоту РФ, є заяви російських політиків, які таким чином просто хочуть дестабілізувати Україну і перешкодити нашому просуванню до Північноатлантичного альянсу», – підкреслив народний депутат.

На питання, чи може флот РФ бути виведений силоміць, якщо Росія відмовиться виконати домовленості, Тарас Стецьків відповів: «Росія не може не вивести флот. Україна як суверенна держава змусить її це зробити. Фізично. Не пустять кораблі на рейд – і до побачення!»

«Врешті-решт, в України є Збройні Сили, Служба безпеки! Як це Росія не виведе? Та це смішно! Просто буде дипломатія, але врешті-решт, якщо потрібно буде зайняти державну позицію, я думаю, що Україна її займе, і флоту не буде!» – обурився політик.

Нагадаємо, постійний представник Росії в НАТО Дмитро Рогозін заявив, що базі Чорноморського флоту ВМФ Росії, яку українське керівництво вимагає вивести з Криму у зв’язку з наміром вступити до НАТО, нікуди йти із Севастополя.

Дмитро Рогозін нагадав, що, проголосивши у 1991 році незалежність, Україна серед базових принципів «гарантувала і позаблоковість своєї держави».

«Після вступу в НАТО ці принципи зміняться кардинально. А це означає, що буде абсолютно інший підхід і до вирішення територіальних проблем», – підкреслив постпред РФ у НАТО.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.