Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ВО “Свобода” вимагає скаування Кримської автономії

Політика 4781 перегляд

Опубліковано - 1.07.2008 13:55 | Всі новини | Версія для друку

ВО “Свобода” вимагає скаування Кримської автономії
ВО “Свобода” вимагає скаування Кримської автономії
ВО “Свобода” виступила із заявою, у якій вимагає від Верховної Ради та Президента України вжити законодавчих кроків із ліквідації штучної автономії Криму та спеціального статуса м. Севастополь, які використовуються ззовні для дестабілізації України.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Факти останніх років свідчать, що штучна автономія Криму є фактором дестабілізації політичної ситуації як на півострові, так і в Українській державі загалом.

Кожне загострення україно-російських відносин починається одноманітно прямолінійно: московські політики починають активно мусувати питання належності Криму, Севастополя та перебування Чорноморського флоту РФ на території України. А вже потім йдуть питання газу, "защіти саатєчєствєннікаф" чи "насільствєннай украінізациі".

Хоча "Свобода" неодноразово заявляла, що подібні дії з боку російських посадовців свідчать про те, що Російська Федерація є не стратегічним партнером, а ворогом, але ще жодного разу Кремль не отримав належної відсічі від Української сторони за територіальні зазіхання. Зваженість у взаєминах з Росією, яку демонструють так звані "прагматичні" владоможці,- це зваженість Центральної Ради, через яку Україна втратила незалежність. Наслідком цього став безпрецедентний геноцид українців у ХХ столітті.

Завдяки автономному статусу Крим за роки незалежності перетворився на заповідник істеричної українофобії, де раз-у-раз безкарно принижують і цькують усе українське.

Внаслідок цього Крим перетворено зовнішніми силами на випробувальний майданчик для створення сепаратистських рухів в інших регіонах України, в першу чергу на Донбасі і в Закарпатті.

Водночас місцеві лідери довели економіку Криму до краю, зосередивши у своїх руках астрономічні кошти, прирекли мешканців на ганебне животіння.

Ще більшого загострення "кримська проблема" набуває у зв'язку із закінченням у 2017 році терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Оскільки Росія не позбулась імперських прагнень щодо України, то Севастополь і Крим їхні стратеги розглядають як потенційні території для створення російського анклаву на території України.

Вірити гарантіям безпеки, наданим Україні Росією, США та Великою Британією є очевидним безглуздям і безвідповідальністю перед Українською нацією. Гарантією суверенітету Української нації стане створення сильної української армії, повернення Україні статусу ядерної держави та орієнтація на власні сили.

Ситуація загострюється тим, що на сьогодні створено косовський прецедент, коли шляхом проголошення незалежності у суверенної держави було відібрано частину її території.

Варто нагадати, що Верховна Рада ухвалила закон "Про відновлення Кримської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки" 12 лютого 1991 року, тобто до проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року. В статті першій цього закону сказано: "Відновити Кримську Автономну Радянську Соціалістичну Республіку в межах території Кримської області в складі Української РСР". Проте Кримської АРСР ніколи не існувало, тому вона не могла бути відновлена. По суті, автономію штучно нав'язали ззовні, сподіваючись "за сприятливих обставин" відібрати Крим. На сьогодні Кримська автономія є атавізмом совєцької імперії, міною сповільненої дії під державну незалежність України. Автономний статус Криму також суперечить статті 2 Конституції України, згідно з якою "Україна є унітарною державою".

Враховуючи це, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вважає, що автономний статус Криму та спеціальний статус Севастополя несуть загрозу національній безпеці України, її суверенітету і територіальній цілісності.

Виходом із ситуації має стати зміна статусу Кримської автономії з республіканського на обласний та скасування спеціального статусу міста Севастополя. Це також забезпечить економічну, культурну, інформаційну та освітню інтеграцію в Українське суспільство його кримської частини і сприятиме правовій уніфікації, оптимізації управління та самоуправління, що, безперечно, спричинить поліпшення добробуту мешканців Криму.
Для розв'язання "кримської проблеми" Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає від Президента України та Верховної Ради України:

- Внести зміни до Конституції України, якими змінити статус Кримської автономії з республіканського на обласний та скасувати спеціальний статус міста Севастополя, зокрема вилучити розділ Х Конституції України та усі згадки про Автономну Республіку Крим та про окремий статус міста Севастополя;

- Змінити законодавство України відповідно до ухвалених змін до Конституції України, створити Кримську обласну державну адміністрацію та провести вибори до Кримської обласної ради

- Ухвалити Державну Програму інтеграції в Українське суспільство його кримської частини, яка передбачала б економічну, транспортну, культурну, інформаційну та освітню інтеграцію.

- З метою залучення інвестицій у пріоритетні галузі виробництва, для збереження існуючих та створення нових робочих місць, впровадження новітніх технологій, сприяння розвитку зовнішньоекономічних зв'язків і підприємництва, завантаження потужностей портового комплексу та розвитку його інфраструктури, збільшення поставок високоякісних товарів і послуг, створення сучасної виробничої, транспортної та ринкової інфраструктури надати Севастополю статус вільного порту, економічної зони звільненої від оподаткування ("порто-франко").

У разі відмови здійснити ці зміни Всеукраїнське об'єднання "Свобода" ініціюватиме збір підписів з вимогою проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо скасування Кримської автономії та спеціального статусу міста Севастополя.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.