Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політичні репресії. Столичний суд розглянув “справу” Жванії за традицією Вишинського

Скандал 5125 переглядів

Опубліковано - 2.07.2008 12:51 | Всі новини | Версія для друку

Політичні репресії. Столичний суд розглянув “справу” Жванії за традицією Вишинського
Політичні репресії. Столичний суд розглянув “справу” Жванії за традицією Вишинського
Сьогодні столичний суд продемонстрував, що Конституція для нього - не Закон.

Сьогодні, 2 червня, Апеляційний суд міста Києва постановив частково задовольнити апеляційну скаргу заступника Генерального прокурора України у справі про громадянство народного депутата України Давида Жванії. Рішення Радянського районного суду м. Києва від 1999 року скасовано і справу направлено до Святошинського районного суду м. Києва на новий розгляд.

За словами народного депутата України Геннадія Москаля, який представляє інтереси Давида Жванії в суді, справу про громадянство Жванії сьогодні буде направлено до Верховного суду України.

Геннадій Москаль вважає рішення Апеляційного суду Києва заполітизованим. «Судді фізично не можуть за чотири з половиною хвилини перебування у дорадчій кімнаті винести рішення з таким обсягом документів та взятих до уваги клопотань», – зазначив він.

Замість післямови. Спеціально для суддів столичного суду, а також осіб Секретаріату Президента, які здійснювали над ними патронат, і песонально гаранту Констиуційних прав і свобод громадян України Президенту Віктору Ющенку публічно нагадуємо текст Конституції України:

Стаття 25

Громадянин України не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство.

Громадянин України не може бути вигнаний за межі України або виданий іншій державі.

Україна гарантує піклування та захист своїм громадянам, які перебувають за її межами
.

Стаття 22.

Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними.

Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.


Стаття 8.

В Україні визнається і діє принцип верховенства права.

Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.


Стаття 3.

Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.


Оскільки ми, громадяни України, відповідно ст. 5 Конституції, є єдиним джерелом влади і ніхто і ні в який спосіб не може узурпувати владу, на підставі ч.2 ст. 3 Конституції публічно вимагаємо від Президента Віктора Ющенка дати публічну оцінку рішенню суддів Апеляційного суду м. Києва, а також публічно повідомити нас, про правові наслідки для громадян України, які на посаді суддів зухвало порушили Конституцію України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.