Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія конкурує із “Аль-Каїдою” та Іраном. У списку загроз Великобританії

Світ навколо нас 5370 переглядів

Опубліковано - 4.07.2008 16:16 | Всі новини | Версія для друку

Росія конкурує із “Аль-Каїдою” та Іраном. У списку загроз Великобританії
Росія конкурує із “Аль-Каїдою” та Іраном. У списку загроз Великобританії
Спецслужби Великобританії поставили Росію на третє місце в списку загроз для своєї країни. Обійти її по змогли тільки терористи “Аль-Каїди” і ядерна програма Ірану.

Ці дані опублікувало британське видання The Times напередодні першої зустрічі прем'єр-міністра Великобританії Гордона Брауна з главою російської держави Дмітрієм Медвєдєвим.

За інформацією видання, в спецслужбах існує думка, що все три розвідувальні відомства Росії буквально переповнили країну своїми агентами. Співробітники спецслужб роздратовані тим, що на боротьбу з військовим і промисловим шпигунством росіян їм доводиться відволікати життєво необхідні ресурси.

Крім того, російських агентів звинувачують у вбивстві емігранта Олександра Літвиненка і в декількох замахах. Стосунки між двома країнами останнім часом швидко погіршувалися також у зв'язку з неприємностями, що кояться в Росії із нафтовою компанію British Petroleum, а також культурниим департаментом уряду королівства – Британською радою.

Відзначимо, що Браун і Медвєдєв зустрінуться в понеділок на японському острові Хоккайдо перед відкриттям саміту Великої Вісімки.

Російська сторона перед цією подією дала зрозуміти, що хотіла б припинити тертя в стосунках з Великобританією. Так, в інтерв'ю іноземним кореспондентам Медвєдєв заявив, що міжнародні відносини завжди вимагали взаємного зближення.

В той же час британська сторона проявляє обережність у зв'язку з «вельми чутливим» характером майбутньої зустрічі двох лідерів. Проте один з високопоставлених представників уряду Великобританії дав зрозуміти, що згідно з думкою Медвєдєва про суть міжнародних відносин і що Браун чекає на «конструктивну дискусію».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.