Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Севастопольські депутати вважають, що побитих моряків треба ще посадити

Пістолетне право 7110 переглядів

Опубліковано - 8.07.2008 18:01 | Всі новини | Версія для друку

Севастопольські депутати вважають, що побитих моряків треба ще посадити
Севастопольські депутати вважають, що побитих моряків треба ще посадити
Московські маріонетки із українськими депутатськими значками вчергове показали своє обличчя.

Севастопольська міська рада на сесії 8 липня прийняла звернення до військової прокуратури і інших правоохоронних органів з проханням притягти до відповідальності командування Військово-морських сил України за допущення зіткнень між демонстрантами і українськими військовослужбовцями на Графській пристані 5 липня в Севастополі.

За ухвалення відповідної ухвали проголосували 47 з 63 присутніх на сесії депутатів (всього в міськраді 75 депутатів).

У прийнятому документі йде мова про те, що командування ВМС порушуючи чинне законодавство наперед не повідомило Управління внутрішніх справ Севастополя про підготовлювану акцію з установки на Графській пристані пам’ятної дошки на честь 90-річчя підйому українських прапорів на кораблях Чорноморського флоту, тому міліція не змогла забезпечити громадський порядок і запобігти силовому протистоянню.

В ухвалі також говориться, що керівництво Севастопольської міської державної адміністрації не прийняло ніяких заходів по стабілізації ситуації, не забезпечило заходи щодо охорони суспільної безпеки і громадського порядку, що прямо передбачене законом про місцеві державні адміністрації.

«Подібні дії спровокували законне обурення жителів міста, яке переросло у відкрите протистояння севастопольців з моряками ВМСУ... 5 липня 2008 року військовослужбовці, не маючи ніяких дозвільних документів, обмежили громадянам вхід на Графську пристань, а потім необґрунтовано застосували фізичну силу до севастопольців, серед яких були і жінки. Деяким жителям були нанесені тілесні ушкодження», - йде мова в документі.

Як повідомлялося раніше, 5 липня в Севастополі відбулися зіткнення між прихильниками партії «Російський блок», Блоку Наталії Вітренко і громадської організації «Російська община Севастополя» з військовослужбовцями українського гарнізону, які встановлювали на стіні нижнього причалу Графської пристані меморіальну дошку на честь 90-річчя підйому українських прапорів на кораблях російського імперського Чорноморського флоту в 1918 році.

Демонстранти оточили військових, зірвали зі стіни Графської пристані пам’ятну дошку і кинули її в море.

За фактом хуліганських дій демонстрантів, хоч із запізненням, прокуратура порушила кримінальну страву. Двоє активних учасників цього акту вандалізму було заарештовано.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.