Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мрійник Томенко публічно пофантазував. Про парламент і нардепів

Політика 4065 переглядів

Опубліковано - 9.07.2008 14:11 | Всі новини | Версія для друку

Мрійник Томенко публічно пофантазував. Про парламент і нардепів
Мрійник Томенко публічно пофантазував. Про парламент і нардепів
Для парламентарів важливішим має бути не тактичне завдання про те, наскільки довготривалою буде діяльність нинішньої коаліції чи опозиції та робота Верховної Ради VI скликання, а стратегічне: яким буде наступний парламент і чи взагалі можливо повернути його головну місію – активну професійну законодавчу роботу.

Таку думку висловив Микола Томенко під час конференції у Києві для представників регіональних ЗМІ, говорячи про ситуацію, що склалася у парламенті.

На сьогодні політична полеміка та міжпартійна дискусія характеризує діяльність парламенту, а не завдання, покладені на нього Конституцією та законодавством України. Тому, на думку Миколи Томенка, якщо навіть постане питання про чергові дострокові парламентські вибори, до початку цієї виборчої кампанії потрібно вирішити, як змінити виборче законодавство, щоб підвищити демократизм та професійний рівень парламенту, як повернути центр ваги до законодавчої діяльності та відродити довіру до Верховної Ради і депутатів, що формують цей інститут влади.

„Суспільству варто довести, що депутати здатні до таких змін. Зокрема, до завершення процедури зняття депутатської недоторканності та внесення змін до чинного законодавства, згідно з якими термін „народні депутати” залишиться в історії, а в парламенті працюватимуть депутати Верховної Ради України,” – запропонував Микола Томенко. Свою ідею він пояснює тим, що пропорційна система за закритими списками не є принципом делегування від народу, та й коефіцієнт активності нинішніх депутатів далекий від того, щоб претендувати на високе звання „народних”.

„Тому, якщо сьогодні депутати зважаться на ліквідацію цього пафосного звання і почнуть працювати бодай як депутати Верховної Ради України, це теж буде знак для суспільства стосовно певних змін на краще. Ідеально, аби була запроваджена норма Конституції, згідно з якою у разі, якщо парламент ініціює дострокові вибори, то всі депутати такого парламенту не мають права балотуватися до наступного складу Верховної Ради. Зрозуміло, що ближчим часом такої норми не з’явиться, а тому варто сподіватися бодай на те, що депутати наступного парламенту не матимуть недоторканності та звання „народних обранців”, - зазначив Микола Томенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.