Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україну не пустили кремлівського провокатора

Захист держави 6147 переглядів

Опубліковано - 25.07.2008 14:06 | Всі новини | Версія для друку

В Україну не пустили кремлівського провокатора
В Україну не пустили кремлівського провокатора
Перший заступник голови Комітету Держдуми Росії у справах СНД Костянтин Затулін затриманий в аеропорту Сімферополя. Почався новий скандал.

Затуліна зупинили співробітники правоохоронних органів, пред`явили документ про заборону в`їзду до України і поставили відповідну печатку в паспорт.

Затулін заявив: «Перший рейс вилітає о 8 ранку. Відповідно, з 23.00 до 8-ми ранку мені буде надано теплу українську гостинність в VIP-залі. Іншими словами, я можу переночувати на дивані, на стільці або столі».

За офіційною версією Затулін разом з групою депутатів Держдуми РФ прилетів до Сімферополя чартерним рейсом на тенісний турнір «Великий капелюх», який традиційно проводиться в Криму напередодні Дня ВМФ Росії.

Проте, СБУ має іншу інформацію.

Служба безпеки України сьогодні ухвалила рішення про заборону в’їзду на територію України депутата Державної думи Росії Костянтина Затуліна і порушила щодо нього кримінальну справу за спробу дестабілізації ситуації під час святкування 1020-ї річниці Хрещення Київської Русі.
Згідно з отриманою інформацією, СБУ порушила кримінальну справу за статтями 14 і 294 Кримінального кодексу України за фактом отримання інформації, що Затулін і представник Інституту країн СНД Кирило Фролов намагалися дестабілізувати ситуацію під час святкування 1020-ї річниці Хрещення Київської Русі. При цьому, за словами джерела, вони хотіли залучити до цього прихильників Союзу православних.

За даними поінформованого джерела, Затуліну заборонено в’їжджати в Україну впродовж одного року. Зараз він перебуває на території аеропорту Сімферополя і намагається отримати принаймні одноразовий дозвіл на перебування в Україні.

Тим часом, Посол України в Росії Костянтин Грищенко був викликаний до МЗС РФ для обговорення ситуації із забороною на в'їзд до України депутату Держдуми Костянтину Затуліну.

Затримання Затуліна - "волаючий прояв недружнього ставлення України до видного громадського діяча Росії", депутата парламенту, заявив у зв`язку з цим перший заступник глави МЗС РФ Андрій Денисов.

Сьогодні ж російське Посольство в Києві направило до МЗС України ноту з приводу інциденту. У документі висловлена "глибока стурбованість російської сторони у зв`язку з подібним рішенням" і прохання "негайно дати офіційні роз`яснення щодо інциденту, що стався".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.