Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Комуністи і регіонали вже готові відірватися від відпочинку. Зі скрипом та обмовками

Влада 3989 переглядів

Опубліковано - 28.07.2008 17:21 | Всі новини | Версія для друку

Комуністи і регіонали вже готові відірватися від відпочинку. Зі скрипом та обмовками
Комуністи і регіонали вже готові відірватися від відпочинку. Зі скрипом та обмовками
Компартія готова підтримати на позачерговому засіданні парламенту внесення змін до держбюджету для виділення коштів на ліквідацію наслідків стихії в західних областях, але має намір контролювати їхнє цільове використання.

Про це заявив лідер комуністів Петро Симоненко.

"Наші депутати обов'язково будуть, якщо це рішення про скликання сесії буде ініційовано за законом і Конституцією, головою Верховної Ради або 150 народними депутатами", - зазначив він.

"Якщо Кабмін сьогодні, аналізуючи ситуацію, вважає за необхідне розглянути питання про додаткове наповнення держрезерву... то, безумовно, це треба зробити, тому що Кабмін не має права сам перекидати з однієї статті витрат на іншу ті чи інші ресурси. Це вимагає рішення Верховної Ради ", - вважає Симоненко.

У свою чергу готовність взяти участь у позачерговому засіданні парламенту висловила Партія регіонів, про що заявив член партії Юрій Мірошниченко.

"Наші президія, політрада і фракція (Партії регіонів) готові до цього, якщо таке рішення буде прийматися на рівні керівництва брати участь у проведенні позачергової сесії", - сказав він.

При цьому ініціативи БЮТ і прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про скликання позачергової сесії парламенту депутат вважає піаром: "Це піар Юлії Володимирівни... Я думаю, що і зараз вона не ставить задачу внесення змін до бюджету, а більше піар".

На його думку, "ніяких пропозицій щодо внесення змін до бюджету у неї немає". "Таких (пропозицій), що були б відпрацьовані і, скажімо, набиралося б 226 голосів для того, щоб можна було збиратися на позачергову сесію", - сказав Мірошниченко.

"Якщо говорити про стихійне лихо, що сталося в Україні і необхідність виділення коштів, то в Кабінету міністрів є спеціальний резервний фонд", - зауважив депутат.

Він наголосив, що інформації про те, чи вичерпаний резервний фонд, немає. "Якщо вичерпано, то куди витрачені гроші, і в якому обсязі, скільки потрібно для того, щоб зараз виділяти?", - заявив Мірошниченко.

"Уся ця інформація не узагальнюється, не пропонується, і Партія регіонів не одержувала такого роду матеріалів з Кабміну, у тому числі і тих проектах про внесення змін у бюджет, що могли б бути предметом аналізу і підставою для збору позачергової сесії", - додав він.

"Не маючи голосів для ухвалення рішень, збір такої позачергової сесії перетворюється на чергову піар-кампанію для Тимошенко, що, по суті, не прагне вирішити проблему, а просто в черговий раз нагадати про себе, як про прем'єр-міністра, що вболіває за народ, а от такі погані депутати - не можуть її ініціативу прийняти", - сказав депутат.

При цьому він назвав такі дії прем'єра "великим лицемірством з її боку".

Як повідомлялося раніше, про готовність взяти участь у позачерговому засіданні парламенту заявили фракції БЮТ і НУ-НС.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.