Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко зрозумів, що бавитися із природою - до лиха

Влада 4190 переглядів

Опубліковано - 4.08.2008 16:43 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко зрозумів, що бавитися із природою - до лиха
Президент Ющенко зрозумів, що бавитися із природою - до лиха
Глава держави висловив переконання, що багато із того, що сталося під час повені, можна було б уникнути, якби ставлення до природи було раціональним і продуманим.

«Сьогодні я буду ставити питання уряду, конкретне завдання: розробити регіональну програму, яка забезпечила б боротьбу із водною стихією, сформувати гідроспоруди, розпочати їх будівництво і термінове фінансування», – сказав Президент журналістам у містечку Вижниця Чернівецької області.

Глава держави висловив переконання, що багато із того, що сталося під час повені, зокрема і в цьому містечку, можна було б уникнути, якби ставлення до природи було раціональним і продуманим.

«Ми сьогодні повинні говорити про інше ставлення до лісового фонду», – сказав Президент.

Він звернув увагу на те, що попереднє керівництво організовувало із Вижниці масовий вивіз лісу.

«Кожну ніч попід хатами тут вивозили по машині лісу, і дуже часто ці машини супроводжувала міліція», – повідомив він. Віктор Ющенко при цьому підкреслив, що такі незаконні дії здійснювалися, незважаючи на те, що територія Вижниці належить до національного природного парку.

Як зазначив Президент, подібні ситуації – це докір не лише владі, а й місцевій громаді, оскільки вона мала б реагувати на такі речі належним чином.

Віктор Ющенко повідомив, що цю проблему буде обговорено під час наради оперативного штабу в Чернівцях.

Президент також додав, що вода з Черемошу не завдала б такої великої шкоди, якби було достатньо добре проведене берегоукріплення.

«Перший ефект ударної хвилі через бездарне, в тому числі гідропланування, призвів до нещастя», – сказав Президент.

Відповідаючи на запитання журналістів, Президент наголосив, що на Буковині повинно бути посилено технічне оснащення територіальних підрозділів Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, оскільки наразі воно є на незадовільному рівні.

Він нагадав, що близько 8 років тому на Буковину Міністерство оборони передало для потреб МНС найкращу техніку для земляних робіт. Однак на сьогодні цієї техніки вже практично немає, оскільки тодішнє керівництво МНС розпродало її. «Таким чином, МНС було залишено без необхідних засобів», – підсумував Президент.

Він наголосив, що у бюджеті на 2008 рік враховано кошти на фінансування необхідної техніки у регіоні.

Також Віктор Ющенко повідомив, що сьогодні Міністерством оборони розглядається питання про відновлення на Буковині дислокації інженерного батальйону.

Президент відвідав місце зсуву ґрунту у селі Чорногузи та ознайомився з ходом відновлювальних робіт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.