Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міністр комунгоспу сказав, що в БТІ суцільний бардак

Влада 4791 перегляд

Опубліковано - 5.08.2008 15:05 | Всі новини | Версія для друку

Міністр комунгоспу сказав, що в БТІ суцільний бардак
Міністр комунгоспу сказав, що в БТІ суцільний бардак
Незаконне будівництво та реєстрація цих будівель - проблема, яка існує по всій Україні. БТІ, які це здійснюють - знаходяться у підпорядкуванні місцевої влади, яка прямо зацікавлена в існуючому стані цієї системи.

“Проблема незаконного будівництва актуальна не лише для західних областей України, це проблема загальнодержавного значення. Така проблема свідчить про те, що належним чином не функціонує система БТІ і архітектурно-будівельного контролю. В будь-якій цивілізованій країні будь-який об’єкт нерухомості має бути не лише зареєстрований у відповідному порядку, але і застрахований. Тоді, під час виникнення ситуацій надзвичайного порядку, не виникає питань хто, де і коли відшкодовує завдані збитки. Стихійне лихо викриває безліч проблем різного характеру. Уряд готовий до їх вирішення”.

Про це сказав Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, коментуючи ситуацію, яка склалась у постраждалих внаслідок стихійного лиха західних областях України у зв’язку з виплатою коштів на відновлення зруйнованих житлових будинків.

Як повідомлялося раніше, під час поїздки у Чернівецьку область Президент Ющенко повідомив, що більше половини зруйнованих будинків не зареєстровані в бюро технічної інвентаризації (БТІ) і побудовані без відповідного дозволу.

За словами Кучеренка, “уряд очікував виникнення подібної ситуації”. “Як виявилось, проблема незаконного будівництва актуальна не лише для Києві і області, а й для всієї України”, - зауважив він.

Міністр нагадав, що “на сьогодні БТІ підпорядковуються органам місцевого самоврядування”. “Планувалося провести реформу БТІ і перевести їх в підпорядкування Міністерства юстиції та Міністерства ЖКГ, - зазначив Кучеренко, - але реформа так і не відбулась через незацікавленість місцевої влади”.

“На сьогодні ми спостерігаємо процес автономної, безконтрольної реєстрації державних актів з боку БТІ, не заважаючи на відповідні застереження щодо небезпеки будівництва в небезпечних зонах, люди продовжують будувати там, де дешевше і де питання з будівництвом вирішується без особливих проблем, - сказав Олексій Кучеренко, - місцева влада заплющує очі на проблему, уникаючи її вирішення”. - зазначив він.

“Безумовно, ми не залишимо у біді постраждалих, - запевнив Міністр, - але, нажаль, проблема відшкодування збитків, причиною якої стала в тому числі і безвідповідальність і безгосподарність місцевої влади, дозвільних органів, і окремих громадян, знову ляже тягарем на платників податків і вирішуватиметься за рахунок коштів державного бюджету”.

Олексій Кучеренко повідомив, що “завтра відбудеться засідання уряду, на якому розглядатиметься в тому числі і питання відшкодування збитків постраждалим”.
“Для громадянина будь-якої цивілізованої країни право приватної власності – одне з головних, громадяни його бережуть і цінують”, - сказав Кучеренко. Як приклад, Міністр навів ситуацію в Німеччині, де “завдяки збереженню в архівах поземельних книг вдалося навести порядок в питаннях власності на землю і майно після жахливих руйнувань під час другої світової війни”.

На його переконання, “у громадян України слід формувати психологію власника, а не короткострокового споживача”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.