Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європейські канібали поїдали людей в ритуальних цілях

Невідоме 12007 переглядів

Опубліковано - 26.07.2006 17:48 | Всі новини | Версія для друку

Європейські канібали поїдали людей в ритуальних цілях
Європейські канібали поїдали людей в ритуальних цілях
Результати останніх досліджень, проведених в печерах Атапуерка на півночі Іспанії, доводять, що “гейдельбергська людина”, що колись мешкала тут, була канібалом, йдеться в опублікованій доповіді групи іспанських антропологів.

"Гейдельбергська людина", що жила в Європі 800-400 тисяч років тому, яка володіла мовою, носила одяг і користувався знаряддями праці, вважається предком сучасних людей.

"Останки людей, знайдених в Атапуерка, свідчать, що вони були з'їдені собі подібними", - відзначив в доповіді керівник розкопок в Атапуерка професор Еудальд Карбонель.

Він додав, що "м'ясо з кісток, що належать десяти представникам доісторичної людини, свого часу було зрізане спеціальними різаками".

"Швидше за все, плем'я людоїдів, що мешкало в Атапуерка, поїдало представників сусідніх племен не для угамування голоду, а в ритуальних цілях, віддаючи перевагу молодим особинам обох статей", - наголошується в доповіді.

Розкопки в Атапуерка недалеко від міста Бургаса ведуться з 1994 року, коли тут вперше були виявлені сліди перебування "гейдельбергської людини".

Проте дотепер залишалася нерозгаданою таємниця так званої "ями з кістками" (Sima de los Huesos). Вважалося, що люди, чиї кістки тут були виявлені, померли від епідемії або були убиті в результаті нападу інших племен.

Теорія, що з'явилася в результаті останніх досліджень, проливає світло на історію їх загибелі.

У доповіді мовиться також, що розкопки в Атапуерка будуть продовжені.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.