Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рука - руку миє. Сучасна влада не поспішає шукати замовників Гонгадзе

Пістолетне право 7408 переглядів

Опубліковано - 16.09.2008 17:17 | Всі новини | Версія для друку

Рука - руку миє. Сучасна влада не поспішає шукати замовників Гонгадзе
Рука - руку миє. Сучасна влада не поспішає шукати замовників Гонгадзе
Сьогодні минає 8 років від дня вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. За цей час знайшли і засудили вбивць, але замовників досі шукають. Чи роблять вигляд, що шукають.

Влада не зацікавлена в розкритті справи Гонгадзе. Принаймні так вважають журналісти, які так чи інакше причетні до цієї справи.

Керівник Інституту масової інформації Вікторія Сюмар зазначає: «Звільнили з під варти і дали можливість виїхати з країни генералу Пукачу, після того, як він був заарештований. Це ключова людина у справі Гонгадзе. Принаймні треба допитати тих людей, які ухвалювали рішення про його звільнення. Є така собі суддя Марія Приндюк, яка ухвалила таке рішення. Є підозра, що це не могло бути зроблено без або політичного тиску, або проявів корупції. Замість того, щоб такі розслідування проводити, сьогодні Марію Приндюк досить серйозно підвищили. Її призначили головою судової палати в кримінальних справах апеляційного суду».

Що влада не зацікавлена в розкритті справи Гонгадзе вважає і редактор інтернет-видання «Трибуна» Євген Лауер. Він добре знав Георгія і 8 років тому влада саме на нього хотіла так би мовити повісити цю справу.

«Мабуть ніхто в цій країні не зацікавлений в тому, щоб знайти щось. Справа Гонгадзе була дуже вдалою темою для Помаранчевої революції, для повалення режиму Кучми. А зараз Кучми нема. Помаранчеві сили турбують інші питання. Інтерес пропав. Все!», – каже він

Влада продовжує стежити за журналістами

8 років тому стежили не лише за Георгієм Гонгадзе. Тоді регулярно за собою помічав так званих «топтунів» і редактор сайту «Тема» Олег Єльцов, який займається журналістськими розслідуваннями.

«Те, що нічого не змінилося в розслідуванні, свідчить про те, що влада не змінилася. Але, якщо раніше були «темники», то зараз «піар». Якщо раніше стежили за Гонгадзе і не тільки за ним, то за моїми даними, це саме відбувається й зараз, і набуло навіть більших масштабів», – зауважив Олег Єльцов.

Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопадів в лісі Київської області знайшли його обезголовлене тіло.

15 березня цього року суд визнав винними у вбивстві трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України.

Замовники вбивства журналіста й досі на волі.

Від “Аратти”: Президет Ющенко, одразу після вступу на посаду неодноразово наголошував, що розкриття убивства Гонгадзе і притягнення до відповідальності організаторів та виконавців злочину - справа його честі.

Сьогодні, через три роки, ми можемо наочно переконатися, яка вона, честь Президента України. І побачити справжню ціну його словам.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.