Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НСНУ готується до виборів. Про це свідчить риторика заяви

Політика 4011 переглядів

Опубліковано - 22.09.2008 14:21 | Всі новини | Версія для друку

НСНУ готується до виборів. Про це свідчить риторика заяви
НСНУ готується до виборів. Про це свідчить риторика заяви
Рада “Народного Союзу Наша Україна”, яка зібралася після виходу парламентської фракції НУ-НС із демкоаліції, виступила із офіційною заявою.

Ми подаємо її текст без змін та коментарів:

Заява Ради Народного Союзу «Наша Україна»

Внаслідок змови у Верховній Раді українська держава опинилася в надзвичайній небезпеці.

Зруйнувавши демократичну коаліцію і вступивши у змову з Партією Регіонів і комуністами, Блок Юлії Тимошенко створив разом з ними прокремлівську парламентську більшість.

Маючи конституційну більшість у парламенті і контроль над виконавчою владою змовники розпочали масштабний наступ на підвалини української державності й демократії.

БЮТ, Партія Регіонів і комуністи прагнуть усупереч волі народу здійснити ревізію української Конституції, віддавши всю владу в руки прокремлівської парламентської олігархії та сформованого нею уряду.

З цією метою у Верховній Раді посиленими темпами приймаються антиукраїнські закони, спрямовані на обмеження повноважень Президента України, перш за все у сферах національної безпеки, оборонної та зовнішньої політики, державного управління, на формування в Україні інститутів плебісцитарної диктатури.

На руйнування державної політики в галузі безпеки й оборони спрямовані і останні дії прем’єр-міністра Тимошенко, такі як захист безконтрольних дій Чорноморського флоту Росії з української території, відмова вирішувати проблеми подвійного громадянства і захисту інформаційної безпеки країни, блокування реалізації проекту «Одеса-Броди» тощо.

Щоб відволікти увагу суспільства від очевидних антиукраїнських дій, інфляції та відсутності реформ в економіці, прокремлівська більшість вдається до популізму й демагогії, прикриваючи свою змову розмовами про потребу «стабілізації».

На багатомісячні спроби «Нашої України» схилити уряд до передбачених коаліційною угодою і вкрай потрібних країні економічних реформ БЮТ відповів спочатку глухим саботажем, а потім – відкритою зрадою.

Ми із жалем констатуємо, що в своєму прагненні до абсолютної влади Партія Регіонів і Блок Юлії Тимошенко виявилися настільки подібними, що легко знайшли спільну мову.

Саме цю жадобу влади використовують антиукраїнські сили ззовні, які нарешті отримали у вигляді прокремлівської більшості інструмент реалізації своїх цілей в Україні – усунення з посади Президента Ющенка і ослаблення інституту Президента України взагалі, відмови від національних пріоритетів у державній політиці, дезінтеграції української держави, посилення інформаційного, економічного та військового впливу на Україну, зупинки її європейської і євроатлантичної інтеграції.

В умовах надзвичайної загрози, що виникла, всі, кому дорога свобода і незалежність України, мають об’єднатися, щоб зупинити змову і захистити своє майбутнє.

Всі, для кого цінності незалежності і свободи важливіші за особисті чи групові інтереси, мають об’єднатися навколо Президента України Віктора Ющенка як гаранта національної державності і «Нашої України» як єдиної реальної сили, що відстоює українські інтереси у нинішній Верховній Раді.

З огляду на це «Наша Україна» ініціює проведення всеукраїнського об’єднавчого з’їзду, який дасть можливість об’єднатися як цілим партіям, так і окремими політикам чи громадським діячам у єдину потужну національно-демократичну силу, здатну протистояти кремлівсько-олігархічному реваншу.

«Наша Україна» закликає всіх відповідальних політиків відмовитися від розмноження персональних політичних проектів, оскільки парад амбіцій, створення кишенькових партій і персональних блоків лише дезорієнтує людей і розчищає шлях до панування антиукраїнських сил.

«Наша Україна» звертається до всіх патріотів у середовищі Блоку Юлії Тимошенко: доля України залежить сьогодні і від Вас. Ми закликаємо Вас поставити інтереси свого народу вище інтересів партійних вождів, відмовитись бути співучасниками змови і взяти участь у процесі об’єднання українських демократичних сил.

Головною метою об’єднаної української демократії повинно стати відстоювання незалежності та європейського вибору України, захист основ національної державності, об’єднання суспільства навколо українських цінностей і потреби докорінних економічних змін.

В умовах нових загроз національній безпеці України «Наша Україна» заявляє: ми зупинимо нових реваншистів та за жодних обставин не зійдемо зі шляху, обраного Українським народом у 1991 й 2004 роках.

Слава Україні!

Голова Народного Союзу
«Наша Україна» В’ячеслав Кириленко
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.