Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВФ прогнозує високу інфляцію по СНД

Економіка 6089 переглядів

Опубліковано - 12.10.2008 22:47 | Всі новини | Версія для друку

МВФ прогнозує високу інфляцію по СНД
МВФ прогнозує високу інфляцію по СНД
Інфляція у країнах СНД за підсумками 2008 року буде досить високою.

Про це заявив директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду /МВФ/ Домінік Стросс- Кан на засіданні Міжнародного валютно-фінансового комітету /МВФК/, що відбулося в суботу. Текст його виступу пізніше розповсюдила прес-служба МВФ.

Голова МВФ відзначив, що "реальний річний приріст ВВП у більшості країн СНД був високим і в 2007 році перевищив 8 відсотків". Проте, за його словами, "світова фінансова криза серйозно позначиналася на цьому регіоні". У результаті, за оцінкою керівника МВФ, "річний приріст ВВП у 2009 році становитиме менше 6 відсотків".

Серед основних причин інфляції Стросс-Кан назвав високі світові ціни на паливо та на продовольство. Інфляція, за його словами, у країнах СНД за підсумками 2008 року становитиме понад 15 відсотків і "дещо знизиться" в 2009 році.

Від “Аратти”: кожного разу, коли публічно виступає видатний економіст і банкір Віктор Ющенко, ми традиційно чуємо, що у високому рівні інфляції винен виключно уряд демкоаліції.

Як бачимо, думки менш видатного економіста, директора МВФ і світоча української економічної думки - не збігаються. І, за дивним збігом обставин - решта економічних експертів також чомусь іншої думки, ніж всенародно обраний гарант.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.