Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко спростували? ГПУ публічно заявляє: ніякої бездіяльності немає

Влада 3783 перегляди

Опубліковано - 17.10.2008 13:37 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко спростували? ГПУ публічно заявляє: ніякої бездіяльності немає
Тимошенко спростували? ГПУ публічно заявляє: ніякої бездіяльності немає
Прес-служба ГПУ обурилася словами прем'єра і самокритично заявила, що критикувати ГПУ - гріх.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява прес-служби Генеральної прокуратури України

Останнім часом у ході публічних виступів Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко неодноразово заявляла про бездіяльність при прийнятті рішень за матеріалами контрольно-ревізійної служби, начебто направлених до Генеральної прокуратури, стосовно розкрадань значних сум державних коштів, зокрема на підприємствах НАК «Нафтогаз України», «Укрзалізниці», «Енергоатому», а також на підприємствах вугільної галузі - на суму 10,2 млрд. грн.

На прес-конференції 16 жовтня 2008 року Тимошенко Ю.В. зазначається сума порушень за надісланими матеріалами понад 12 млрд. грн.

Прес-служба Генеральної прокуратури України уповноважена заявити, що така інформація не відповідає дійсності.

У ході перевірок за матеріалами ГоловКРУ України, які дійсно надіслані у поточному році до Генеральної прокуратури щодо фактів порушень та зловживань при використанні державних коштів в системі НАК «Нафтогаз України», «Укрзалізниці», «Енергоатому», а також на підприємствах вугільної галузі, прокурорами порушено 11 кримінальних справ, за якими встановлено суму збитків лише 283, 5 млн. грн.

Водночас, Генеральна прокуратура України звертала увагу Прем'єр-міністра та Кабінету Міністрів України на низьку ефективність роботи органів КРС України. У першому півріччі поточного року за 3207 матеріалами ревізій, які надійшли до органів прокуратури, порушено лише 310 кримінальних справ, обґрунтовано відмовлено в порушені кримінальної справи у 1392 випадках. Тільки за 36 актами ревізій встановлено збитки на суму понад 1 млн. грн. та за 48 актами - від 500 тис. грн до 1млн. грн. , що становить лише 2,6 % від їх загальної кількості. За 2380 актами виявлені збитки не перевищували 25 тис. грн. Іноді документуються фінансові порушення у розмірі до 100 грн.

За 9 місяців 2008 року у зв'язку з порушеннями у діях самих працівників органів КРУ, до відповідальності притягнуто 34 посадовців, на усунення наявних порушень внесено 107 актів прокурорського реагування.

Разом з тим, органами прокуратури у поточному році за результатами наглядових перевірок порушено 13710 кримінальних справ, з яких 9570 вже направлено до суду. За актами прокурорського реагування відшкодовано понад 2,5 млрд. грн., з яких 822 млн. грн. до державного бюджету.

Отже, заяви щодо бездіяльності органів прокуратури неправдиві, упереджені і мають суто політичний характер.

Прес-служба Генеральної прокуратури України
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.