Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Москаль пропонує долати кризу за рахунок олігархів

Влада 4602 перегляди

Опубліковано - 22.10.2008 16:34 | Всі новини | Версія для друку

Москаль пропонує долати кризу за рахунок олігархів
Москаль пропонує долати кризу за рахунок олігархів
Ствердження керівництва Верховної Ради України про відсутність у Верховній Раді зареєстрованих законопроектів, які б мали на меті подолання світової кризи, не відповідають дійсності, - переконаний народний депутат Геннадій Москаль.

Про це повідомила прес-служба НС.

Геннадій Москаль нагадав, що ще 19.05.2008р. у Верховній Раді України був зареєстрований Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів» (стосовно авіаційних та водних транспортних засобів).

(Проект закону розроблений народними депутатами України, членами депутатської групи «Народна самооборона», Г.Г. Москалем та С.В. Василенком (реєстр. номер 2513).

Проектом Закону пропонується віднести до об‘єктів оподаткування податком з власників транспортних засобів, такі об’єкти як, приватні літаки та гелікоптери, приватні яхти, судна, човни, катери та інші предмети розкоші.

«Однак, нажаль, на сьогоднішній день, цей законопроект знаходиться без руху», - відзначив Геннадій Москаль.

Також він зазначив, що 15.04.2008 р. у Верховній Раді України був зареєстрований Проект Закону України «Про податок на нерухоме майно», яким пропонується врегулювати запровадження податку на нерухоме майно.

(Проект закону розроблений народним депутатом України, членом депутатської групи «Народна самооборона», Г.Г. Москалем (реєстр. номер 2378).

Цей законопроект передбачає, що ставки податку встановлюватися органами місцевого самоврядування диференційовано в залежності від адміністративно-територіального розташування та типу об’єкту оподаткування в розрахунку на рік у гривнах за 1 кв. м. площі об’єкту оподаткування.

Пільги по податку можуть встановлюватися органами місцевого самоврядування виключно у вигляді звільнення від оподаткування будівель загальною площею до 150 м2. 80% громадян України проживають в будівлях, площа яких становить менше ніж 150 м2.

Тому, цей законопроект, на переконання Геннадія Москаля, спрямований на досягнення відносної справедливості, призупинення хаотичної скупівлі житла окремими особами з метою його перепродажу за підвищеними цінами.

«А надходження коштів, внаслідок застосування такого податку, можна спрямувати на підтримку соціально незахищених прошарків населення, утримання лікарень, шкіл, переоснащення доріг, розвитку систем газо- та водопостачання, опалення тощо», - підкреслив народний депутат.

Замість післямови. На жаль, нардеп Москаль не уточнив, наприклад, скільки тих самих народних обранців мають маєтки де житлова площа виміряеться тисячами квадратних метрів, а земля під город - гектарами. При чому - далеко не у всіх мається тільки одна хатинка із "городом".

Або, знову таки, вертольоти і літаки - це також по кишені виключно депутатсько-чиновній братії, яка, до речі, й має ухвалювати зазначені законопроекти.

Або, наприклад, Президент Віктор Ющенко, нещодавно звертаючись до народу, абсолютно із уродженої цнотливості, сповіщаючи про наміри згорнути соціальні програми, якось не сказав, що ініціюватиме сплату податку на маєтки, яких у нього і Балоги не один і не два. Або введення податку на особисті автопарки.

І як ви думаєте, ухвалять законопроекти, ініційовані Москалем?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.