Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Турчинов вважає, що Президент зрадив Україну

Політика Регіон: м.Київ 8816 переглядів

Опубліковано - 3.08.2006 14:09 | Всі новини | Версія для друку

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов уважає рішення Президента України про висування кандидатури Віктора Януковича на пост глави уряду "зрадництвом".

В ексклюзивному інтерв'ю кореспондентові ЛІГАБізнесІнформ Турчинов повідомив, що, приймаючи це рішення, Віктор Ющенко "зрадив тих, хто повірив у нього, голосуючи на виборах", а також тих, хто сподівався на перемогу демократії і європейського вибору в Україні.

Народний депутат прогнозує, що Президент першим відчує на собі проблемність цього рішення. При цьому, він нагадав позицію БЮТ про те, що у випадку внесення кандидатури Януковича на посаду Прем'єр-міністра у Верховну Раду партія переходить у системну опозицію. При цьому БЮТ звертається до усіх, хто розділяє ці погляди, із закликом об'єднати сили, - відзначив О.Турчинов.

Коментуючи інформацію про можливість створення міжфракційного опозиційного об'єднання в парламенті, парламентарій повідомив, що БЮТ підтримує цю ідею. За його словами, у такий спосіб можна створити парламентську опозицію, що працює за європейськими стандартами. Фракція БЮТ уже погодила позиції з цього питання з низкою депутатів із фракції "Наша Україна" і сьогодні збирається оприлюднити відповідну заяву.

О.Турчинов уважає, що "та химера, що була створена в цю ніч, не має перспектив - такий політичний коктейль буде погано впливати на шлунки тих, хто буде його вживати".

Нагадаємо, сьогодні Президент В.Ющенко в прямому ефірі українських телеканалів заявив, що подасть кандидатуру В.Януковича на посаду Прем'єр-міністра України. Голосування у Верховній Раді по цьому питанню намічене на 16:00.

На тлі цих подій представник фракції "Наша Україна" Микола Катеринчук повідомив про намір створити міжфракційне об'єднання, яке "дозволить вести системну опозиційну боротьбу".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.