Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламент без Голови. Нардепи інтригують під ковдрою

Влада 3565 переглядів

Опубліковано - 18.11.2008 12:43 | Всі новини | Версія для друку

Парламент без Голови. Нардепи інтригують під ковдрою
Парламент без Голови. Нардепи інтригують під ковдрою
Анонсоване на сьогодні обрання Голови ВР не відбулося. Як виявилося, ніхто не бажає поступатися портфелем. Криза, відповідальність, виборці - категорії, які у розрахунок не беруться.

Сьогоднішнє засідання Верховної Ради України було відкрито і практично одразу ж закрито. Наступного разу народні обранці виявили бажання зібратися у четвер, 20 листопада.

За нинішній трудовий день народні депутати проголосували за постанову «Про внесення змін до календарного плану роботи Верховної Ради України». «За» проголосувало 300 із 442 народних депутатів, зареєстрованих у залі. Не голосували за постанову в повному складі фракція Комуністичної партії України, з фракції «Наша Україна – Народна самооборона» документ підтримали лише чотири народних депутати.

Змінами до календарного плану передбачено, що сьогодні та завтра народні депутати працюватимуть в комітетах, а в четвер о 10.00 розпочнеться ранкове пленарне засідання, замість того, щоб розглядати антикризові закони цілий тиждень.

Перший заступник голови ВР Олександр Лавринович повідомив, що уряд подав на розгляд парламенту чотири антикризові законопроекти, також у парламенті зареєстровані альтернативні законопроекти з цього питання від народних депутатів. За його словами, в ситуації, коли не обрано голову ВР, доцільно попрацювати в комітетах над підготовкою даних законопроектів до розгляду в сесійній залі.

Відповідно чинного законодавства, тільки голова ВР має право підпису законів, які ухвалюються парламентом і потім передаються на підпис Президентові України. Втім, жодна норма закону не забороняє нардепам розглядати законопроекти та ухвалювати рішення у відсутності спікера. як і спікеру, якого буде обрано, підписати одразу всі закони, прийняті у його відсутність.

Очевидно, для кожного, щоб він там не казав у телекамери і мікрофони, існує головний пріоритет. Ми, виборці і наші інтереси до такої категорії явно не потрапили.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.