Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цінова війна. Уряд не може давати вказівки Космосу - і він це знає

Влада 3568 переглядів

Опубліковано - 19.11.2008 14:28 | Всі новини | Версія для друку

Цінова війна. Уряд не може давати вказівки Космосу - і він це знає
Цінова війна. Уряд не може давати вказівки Космосу - і він це знає
Кабінет міністрів не може змусити Київську держадміністрацію знизити тарифи на проїзд до 1 грн в метро і 80 коп. у наземному транспорті.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов сьогодні, журналістам у Кабінеті міністрів.

"Безумовно, відповідальність за встановлення тарифів та вартість проїзду лежить на київській владі. Кабінет міністрів не може за неї приймати рішення", - сказав Турчинов.

Він також повідомив, що робоча група Держінспекції по цінах при вивченні інформації про підвищення тарифів встановила, що Київський метрополітен має внутрішні резерви для зниження тарифів на проїзд.

"Базою для зниження вартості проїзду є наступні цифри: фактично у 2,5 рази завищена рентабельність цих підприємств. Розрахунки 24,2%, хоча за рішенням самої Київради, рентабельність таких підприємств не може перевищувати 10%. Близько 280 млн грн зараховано за рахунок неправомірного віднесення на вартість проїзду вартості капітальних вкладень, на 99 млн завищена амортизація, 365 млн. - це резерв за рахунок неврахування непрофільних доходів, а також заниження пасажиропотоку. До того ж, вартість розміщення реклами в метрополітені у 25 разів нижча середньої вартості розміщення реклами в інших місцях Києва ", - заявив перший віце-прем'єр.

За його словами, є колосальний резерв, який дозволить, за попередніми оцінками, скоротити вдвічі вартість проїзду - у метро - до 1 грн, а в наземному транспорті до 80 коп.

Як повідомлялося, перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов під час наради за попередніми підсумками перевірки обґрунтованості підвищення тарифів на проїзд доручив Київській держадміністрації знизити, хоча б, вдвічі тарифи на послуги міського пасажирського транспорту.

Заступник голови КМДА Віталій Журавський у ході свого брифінгу дав зрозуміти, що міська влада не збираються виконувати рішення урядової робочої групи стосовно обґрунтованості підвищення тарифів у столичному транспорті.

Від “Аратти”: таким чином, ми, кияни, наразі опинилися у становищі, яке в народі називають "бачили очі, що купували?..." Хоча, власне, іншого очікувати не доводилося.

Хтось проголосував за гречку, а тепер платять усі. І платитимуть надалі. Більше й більше.

Тільки не зрозуміло, чому з-за декількох тисяч неадекватних громадян має страждати увесь загал?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.