Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Правоохоронці зганьбили державу! У Борисполі вкрали діамант із шахового кубку

Кримінал 5436 переглядів

Опубліковано - 28.11.2008 13:19 | Всі новини | Версія для друку

Правоохоронці зганьбили державу! У Борисполі вкрали діамант із шахового кубку
Правоохоронці зганьбили державу! У Борисполі вкрали діамант із шахового кубку
У головному аеропорту країни зник коштовний камінь з кубка, який везли українські шахісти. А сам кубок був понівечений.

На Всесвітній шаховій Олімпіаді, що проходила у Німеччині, українська команда виграла кубок імені відомої грузинської шахістки Нони Гапріндашвілі. Його вручили жіночій і чоловічій збірній за найбільшу набрану кількість очок. Він є сплавом з срібла, позолоченим з боків, з вкрапленим коштовним каменем. За неофіційною інформацією, це був діамант.

Проте після проходження митних процедур в «Борисполі» коштовний камінь зник, а сам кубок був понівечений.

Президент Федерації шахів Віктор Петров заявив, що вже написав заяву в міліцію. Інцидент може перерости в міжнародний скандал і негативно вплинути на імідж країни.

Федерація шахів України в шоці від того, що трапилося і у всьому звинувачує українських митників. Заступник генерального директора з авіаційної безпеки аеропорту «Бориспіль» Михайло Кравець всю провину за пропажу коштовного каменя поклав на вантажників.

Злодії спочатку продавили діамант усередину, а для того, щоб дістати, зламали верхівку самого кубка. Оцінити кубок зараз практично нереально, оскільки він пошкоджений, але потягне трофей приблизно на 10 тисяч доларів і вище, плюс ще ціна самого каменя. Керівництво Федерації шахів України вже звернулося в Міністерство внутрішніх справ України і в Міністерство транспорту з метою розслідування інциденту.

Представники Федерації шахів України летіли маршрутом Дрезден — Франкфурт — Київ. У Дрездені кубок був в ручній поклажі, а у Франкфурті його примусили здати в багаж, після чого в Борисполі українські грабіжники «попрацювали» над кубком.

У аеропорту «Бориспіль» не стали спростовувати інформацію, і заступник генерального директора Михайло Кравець підтвердив, що ця крадіжка дійсно трапилася. Він також розповів, що все керівництво аеропорту в шоці від цього випадку: «Залазити в речі наших пасажирів останнім часом поширене заняття серед вантажників. Ми боремося з цим, але перемогти зло, яке збиралося багато років, зараз важко». Далі проводитиметься розслідування і пошуки зловмисників.

Від “Аратти”: як на наш погляд, хто б безпосередньо не скоїв злочин, головна провина все ж - на правоохоронцях.

Адже, сталося, щонайменше, очевидне нехлюйство: знаючи, що серед багажу літака знаходться не тільки коштовна річ, а й нагорода, яка певною мірою визначає й авторитет держави, між тим, ніхто й пальцем не поворухнув, аби забезпечити належну охорону.

Більш того, просто вражають самі зізнання правоохоронців: мовляв нишпорення по речах пасажирів не якесь НП, а буденний випадок. І це - у міжнародному аеропорту столиці України! Про який міжнародний імідж країни можна казати, якщо навіть у такому місці немає й натяку на правопорядок? Хіба не зрозуміло, що банальна крадіжка зводить нанівець мільйони, витрачені державою на рекламні покази на зарубіжному телебаченні?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.