Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Черновецький підвищив квартплату у Києві

Добробут Регіон: м.Київ 5865 переглядів

Опубліковано - 4.12.2008 13:46 | Всі новини | Версія для друку

Наїлися?
Наїлися?
Після Нового року кияни отримають новорічний подарунок від мера. Ні, - не гречку. Космічні рахунки по ній.

У наступному місяці кияни одержать комунальні платіжки з новими тарифами, що подорожчали, пише ранкове видання 15 хвилин.

Газета відзначає, що втричі подорожчали послуги з утримання будинків і прибудинкових територій. Таку інформацію оприлюднила мерія, розмістивши на своєму порталі в розділі Ваш будинок диференційовані тарифи по кожному будинку столиці.

Якщо раніше квартиронаймачі платили по 1,1 грн. за квадратний метр у багатоповерхівках вище 12 поверхів, 1,05 - у будинках нижче 12-ти поверхів і 0,86 грн у будинках без ліфтів, то тепер у деяких громадян плата досягне 4 гривень із лишком.

"Не розумію, за що збираються взяти гроші? Я впевнена, що наш під'їзд як був брудним, так і залишиться, хоча наш будинок справно все життя платив за комуналку", обурюється Ольга, що живе за адресою Оболонський проспект, 17.

"Уже доведено, що світло на поверсі не з'явиться доти, поки сам не вкрутиш лампочку, тому я не вірю в поліпшення житлових умов", підтримав киянин Олег, що проживає на Борщагівській, 7.

У свою чергу чиновники не вірять, що нові тарифи вдарять по гаманцях киян. Більше того, вони переконують, що комунальні підприємства завдяки новим тарифам зможуть підвищити якість послуг, адже надходження від квартплат помітно збільшаться.

Як повідомлялося, інтернет-портал Київської міськадміністрації розмістив інформацію про вартість квартплати для кожного будинку.

Інформацію про нові тарифи можна знайти на сайті www.kmv.gov.ua у розділі Ваш будинок або на сайті www.municipal.kiev.ua.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.