Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Льоня Космос продовжує гартувати киян у холодних оселях

Добробут 5871 перегляд

Опубліковано - 5.12.2008 15:09 | Всі новини | Версія для друку

Льоня Космос продовжує гартувати киян у холодних оселях
Льоня Космос продовжує гартувати киян у холодних оселях
Починаючи із вчорашнього дня, тобто з 4 грудня, газопостачальні організації знову примусово скорочують постачання природного газу на підприємства АК “Київенерго”, посилаючись на відсутність виділених обсягів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби “Київенерго”.

Як інформує компанія, зниження тиску газу призвело до нестабільних та позаштатних режимів роботи обладнання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6.

Внаслідок примусового пониження тиску газу на ТЕЦ-6 о 12.15 відключено водогрійний котел КВГМ-6. Зниження тиску газу тривало до 15.15 та припинилося при значенні 1,5 кгс/см2, що призвело до розвантаження водогрійних котлів. Температура теплоносія знизилася до 60°С, зазначаються в повідомленні “Київенерго”. На ТЕЦ-5 тиск газу знизився до 2,9 кгс/см2, що викликало зниження температури теплоносія до 58°С.

Також в компанії наголошують, що зменшення обсягів теплової енергії, що відпускається споживачам, спричиняє підвищене електроспоживання, що призводить до перенавантаження електромереж та електрообладнання. Деякі елементи електричних мереж міста перенавантажуються на 40-70%.

Обмеження у постачанні газу спричиняє аварійні невиконання диспетчерських графіків та обмеження максимальних потужностей енергоблоків ТЕЦ “Київенерго” і, як наслідок, економічно неефективну роботу компанії, заявляє прес-служба.

Як повідомлялося раніше, у листопаді цього року газопостачальні організації примусово почали скорочувати постачання природного газу на підприємства АК «Київенерго» через існуючі борги компанії за отриманий газ. Внаслідок примусового пониження тиску газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-5 відбулося аварійне відключення частини обладнання.

Тоді «Київенерго» звернулася до КМДА з офіційним листом з приводу критичної ситуації з енергозабезпеченням столиці й попросило прискорити виділення компенсаційних коштів з міського бюджету для погашення заборгованостей. Тоді перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко заявив, що «Київенерго» знизило тиск газу для споживачів лише через те, що на вулиці ще не дуже холодно, а щодо коштів запевнив, що столична влада обов’язково виділить їх компанії.

Мер Києва Леонід Ччерновецький запевнив: «Поки я живий, нікого ні від чого не відключать. У нас усе гаразд, на відміну від інших міст в Україні».

Від “Аратти”: в чому саме столиця відрізняється від інших міст, де сидять такі ж космольнчики - так і не зрозуміло. Принаймні, судячи із холодних радіаторів опалення у оселях громадян.

І причина у влади завжди одна й та ж: борги, які сягнули космічних значень. Проте, із іншого боку, статистика свідчить про те, що населення сплачує добросовісно, марно чекаючи, поки, врешті, ту проплачену послугу можновладці нададуть. При тому, попри величезну армію прокурорів та інших дармоїдів, які нібито є гарантами наших прав, жоден досі не спромігся загдати про свої службові обов'язки, за які ми, громадяни, сплачуємо їм, зарплатню.

Отже, питання далеко не риторичне: за що й кому ми платимо? За холодні оселі? І чому мовчить гарант та нардепи? Загралися у владу біля корита?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.