Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Київрада ухвалила рішення про мараторій на тарифи, яке Космосу до лампочки

Добробут 5403 перегляди

Опубліковано - 18.12.2008 19:30 | Всі новини | Версія для друку

Київрада ухвалила рішення про мараторій на тарифи, яке Космосу до лампочки
Київрада ухвалила рішення про мараторій на тарифи, яке Космосу до лампочки
Київська міська рада прийняла за основу рішення про встановлення мораторію на підвищення Київською міською державною адміністрацією цін і тарифів на житлово-комунальні та інші послуги для населення у столиці у I кварталі 2009 р.

За це рішення проголосували 118 депутатів.

Відповідно до документу, КМДА при формуванні бюджету на 2009 р. має передбачити кошти на відшкодування різниці в тарифах на послуги ЖКГ та інші.

За словами секретаря Київради Олеся Довгого, голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ Юрій Бондар має опрацювати всі пропозиції, які пролунали від депутатів і на наступному пленарному засіданні 25 грудня Київрада прийме цей документ в цілому.

Також Довгий повідомив, що необхідно передбачити механізми фінансування такого рішення.

"Дуже важливо, щоб і Кабмін, який формує проект бюджету, і Верховна Рада не забули викласти у видатковій частині достатню кількість фінансування для нас (м.Києва), щоб ми могли виконати цей проект рішення і відповідно всі підприємства, які надають ці послуги, отримали в якості дотації відповідні кошти, передбачені в Київському міському бюджеті", - наголосив він.

У свою чергу, мер Києва Леонід Черновецький повідомив журналістам, що йому "до лампочки" мораторій Київради.

Водночас, борг Київського міського бюджету перед "Київенерго" становить 500 млн. грн, перед "Київводоканалом" - 130 млн. грн.

Про це повідомив сьогодні під час засідання Київради голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ, голова правління "Київенергохолдингу" Юрій Бондар.

За його словами, уже підготовлені документи на залік 250 млн. грн боргу "Київенерго" перед ДК "Газ України" за спожитий газ і на 80 млн. грн документи уже передані у Мінфін. "Державний залік – це гроші віртуальні, а "Газ України" вимагає розрахунок живими грошима", - наголосив Бондар.

Він зазначив, що "Київенерго" та "Київгаз" не винні у відключенні теплопостачання у частині будинків Києва на минулому тижні. Він підкреслив, що "Газ України" не мав права відключати тепло в житлових будинках під час опалювального сезону згідно із законом України "Про теплопостачання".

Також Бондар підкреслив, що для недопущення подібної ситуації в майбутньому необхідно погасити борги перед стратегічними підприємствами Києва за 2007-2008 рр., у 2009 р. щомісячно виплачувати різницю в тарифах та звернутися до Кабінету міністрів та ВР щодо формування резервного фонду для компенсації збитків у зв'язку з подорожчанням енергоносіїв.

Від “Аратти”: Як ми побачили із результатів сьогоднішнього засідання столичної ради, і Космосу, і його наближеним олігархам, які паразитують на крантиках, кияни та тепло у їхніх оселях - до лампочки, якщо не сказати прямим текстом.

Їм важливіше - якомога більше скачати бабла із нас з вами чи за неіснуючі послуги, чи із наших податків, які йдуть у держбюджет. При тому, зрозуміло, нічого або майже нічого не витрачати.

Ми ж все одно нікуди не подінемося, бо наша ж рідна держава у особі уряду Януковича прямо заборонила нам із вами право вибору, тобто відмовитися від отих віртуальних послуг і, забезпечивши свою оселю теплом і гарячою водою, платити за затишок удвічі менше. Тими ж самими живими грошима, які необхідні для розрахунків за російський газ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.