Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Спеції захищають від запалення тканин

Охорона здоров`я 7619 переглядів

Опубліковано - 8.01.2009 11:52 | Всі новини | Версія для друку

Спеції захищають від запалення тканин
Спеції захищають від запалення тканин
Спеції здатні захистити організм від ураження та запалення тканин, наприклад, при цукровому діабеті, стверджують учені з університету Джорджії в США.

Вчені дослідили 24 види спецій, що були куплені у звичайному магазині, та з'ясували, що, крім високого вмісту антиоксидантів, вони також перешкоджають утворенню речовин, які сприяють ураженню тканин при діабеті.

При діабеті спостерігається підвищення рівня цукру в крові, в результаті чого в організмі відбувається процес приєднання цукру до молекул білка. Речовини, які утворюються в результаті цього, активізують імунні реакції, що призводить до запалення та ураження тканин. Спеціалісти виявили взаємозв'язок між вмістом фенолу в спеціях та їх здатністю попереджати запалення.

На думку експертів, найбільш вдалим прикладом біологічної активності компонентів є кориця. Екстракт кориці може знизити вміст цукру в крові після їжі у гризунів та людей. У складі таких спецій, як гвоздика і кориця, міститься відповідно 30% і 18% фенолу від їхньої сухої маси.

Спеціалісти дійшли висновку, що різні спеції містять різні типи фенолів, які по-різному діють на організм. Таким чином, максимальну користь здоров'ю може принести різномаїття спецій у їжі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.